Varm frokost: Så uopfindsomme er danskerne

Selvom vi bryster os af en kreativ og berømt madkultur, så er danskerne ret traditionelle, når det kommer til frokostbordet.

Selvom vi bryster os af en kreativ og berømt madkultur, så er danskerne ret traditionelle, når det kommer til frokostbordet.
Danskerne er vilde med boller i karry. Foto: Colourbox.
FRI: Det kan godt være, at Danmark har gjort sig markeret på det gastronomiske verdenskort, men når vi frekventerer kantinen på jobbet, så langer vi ikke ud efter ristede myrer og chokoladebetrukken bacon.


Varmt og dansk

En ny undersøgelse viser nemlig, at danskernes favoritspise til den varme ret til frokost er den klassiske boller i karry. Her siger 10,5 % af de adspurgte, at de helst langer den gamle danske ret i gabet til frokost.På en solid andenplads finder vi mørbradgryde, som knap 9,3 % foretrækker, mens vi finder chili con carne på tredjepladsen med 8,4 %. Man kan altså groft sagt sige, at danskernes top 3 i varme frokostretter kan spises med en ske.Den absolutte taber er måske lidt overraskende den klassiske spaghetti bolognese, som kun 0,4 % finder på tallerken foran sig.

Det usunde valg

Vi er dog en smule mere opfindsomme, når det kommer til desserten. Her mæsker knap 19 % sig helst i brownie og knap 16 % sig i rabarber crumble.Mens vi langer brownie og rabarber på tallerknen, så rører vi ikke ved sandkage. Et rungende stort 0 % har nævnt den som sin favorit.Det er Frokost.dk, som har foretaget undersøgelsen.

Hvad tænker du...?

Mere fra forsiden

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.