X Factor-Mia trækker bremsen: Jeg deler ikke alt

Pressefoto: DR.

Den kun 15-årige Mia fra Ølsted har overrasket alle med sine evner som sangskriver i årets udgave af "X Factor".

Og på trods af at hun stadig blot er teenager, har Mia bevist, at hun sagtens kan have noget på hjerte og skrive dybe tekster alligevel.

Men for Mia selv er sangskrivningen primært en måde at bearbejde alverdens indtryk på, fortæller hun forud for fredagens første "X Factor"-liveshow.

- Det er en måde at sætte nogle ord på de følelser, man måske ikke lige helt kan forklare, eller sende et budskab. Hvis det for eksempel er akavet at tage en samtale om det, så skriver jeg en sang om det og får det ud på den måde, fortæller Mia.

Mia begyndte at skrive sine egne sange, da hun var ni år gammel. Dengang var der dog mest tale om sjove tekster, men de senere år er hendes sangskrivning blevet mere seriøs.

Intime og personlige ting

Hun tror selv, sit talent bygger på en evne til at finde de rigtige ord for følelserne og på den måde skrive dem sammen til nogle tekster, som folk kan lide.

- Jeg kan godt lide at variere mine sange, så der er lidt af det hele. Men alle de sange, jeg skriver, vil enten handle om noget, jeg har en mening om, eller som jeg går og tænker på, forklarer Mia.

Alligevel tænker det 15-årige talent meget over, at hendes sange handler om meget intime og personlige ting. Derfor er det heller ikke dem alle, hun ønsker at dele med offentligheden.

- Jeg tænker meget over, om sangen er for personlig, og om jeg eventuelt kan holde til, at der kommer kritik af den efterfølgende, forklarer hun og tilføjer, at det dog ikke kun er en dårlig ting at dele de personlige hemmeligheder med danskerne.

- Det giver et rush at lukke alting op og så bagefter vide, at nu ved hele Danmark sådan her om mig, lyder det fra den unge sangskriver.

/ritzau/FOKUS

Hvad tænker du...?

Mere fra forsiden

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.