Vinteruge med småregn og rusk

Ugen begynder flot med solskin, men kan mod slutningen af ugen ende med kuling og vindstød med stormstyrke

Ugen begynder flot med solskin, men kan mod slutningen af ugen ende med kuling og vindstød med stormstyrke
Foto: Miriam Dalsgaard, ritzau

HELE LANDET: Den kommende uge byder på lune temperaturer, men også på en hel del regn og rusk med vindstød op mod stormstyrke.

Sådan lyder forudsigelsen fra Frank Nielsen, der er vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), tidligt mandag morgen.

Inden blæsten for alvor tager til, bliver det dog en fin dag mandag.

- Det har været en klar nat, så der er nok lidt rimfrost på vejene.

- Men ellers venter der en ganske flot dag til de fleste med ganske meget sol og måske lidt flere skyer i den sydvestlige del. Temperaturerne kommer op omkring fem grader. Det bliver nok ugens flotteste dag, siger han.

Fugt og småregn

Herfra stiger temperaturerne i det meste af landet, så der nogle steder kan blive helt op mod ti grader, lyder forudsigelsen.

- I løbet af natten til tirsdag kommer der en varmfront ind fra vest med nogle skyer. Den her milde luft har vi glæde af nogle dage, hvor det også bliver fugtigt med lidt småregn.

- Om onsdagen bliver det så efterhånden med frisk vind til kuling og med temperaturer omkring otte-ti grader, siger Frank Nielsen.

Og mens det midt på ugen bliver ganske lunt, så bliver det igen koldere sidst på ugen, hvor vinden også tager til.

- Der kommer en kraftig lavtryksudvikling i vest mellem Skotland og Færøerne. Og i øjeblikket ser det ud til, at vinden i løbet af torsdagen tiltager til kuling med kraftige vindstød.

- Natten til fredag kommer der en koldfront, og det bliver meget blæsende med hård vind til kuling. Det er ikke usandsynligt, at der også her kan komme vindstød med stormstyrke, lyder det fra DMI.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

Mere fra forsiden

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.