Vi har haft det vådeste efterår i næsten to årtier

Ifølge DMI blev efteråret 2017 det vådeste siden 1998

Ifølge DMI blev efteråret 2017 det vådeste siden 1998
Arkivfoto

DANMARK: Efteråret 2017 tegner til at blive det vådeste i 19 år.

DMI’s klimatolog Mikael Scharling har set på tallene fra september og frem til 20. november, ligesom han har vurderet, hvordan tallene for efteråret 2017 vil ende. Mikael Scharling forventer, at efteråret ender på i alt 277 mm regn.

Et gennemsnitligt efterår ligger normalt på 233 mm regn. Sidst man så en så høj nedbørssum var i efteråret 1998, hvor der faldt 280 mm regn i efterårsmånederne.

Temperaturen har ikke ændret sig

Udover nedbørsmængden har det været et normalt efterår. Indtil nu er gennemsnittemperaturen beregnet til 10,9°C, og der har været i alt 248 solskinstimer frem til 20. november. Mikael Scharling forventer, at vi når op på 269 solskinstimer, inden det våde efter skifter til vinter.

Hvad tænker du...?

Mere fra forsiden

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.