Uro om afgifter bremsede bilsalget

Den megen snak om afgiftsændringer gav lavere salg i august, hvor Peugeot 208 endnu en gang topper hitlisten

Den megen snak om afgiftsændringer gav lavere salg i august, hvor Peugeot 208 endnu en gang topper hitlisten
Den faceliftede Toyota Yaris er en af højdespringerne og blev den anden mest solgte bil i august. Foto: Jens Overgaard
Den megen snak om afgiftsændringer gav lavere salg i august, hvor Peugeot 208 endnu en gang topper hitlisten
Mercedes C-klasse, der stadig sælger godt til firmafolket, titter lige frem på en 20 plads.

BILER: August bød på både gode og mindre gode nyheder for bilforhandlerne. Med flere end 154.000 solgte biler ved udgangen af sommermåneden, ligger salget af nye personbiler stadig tre pct. over rekordåret 2016. Til gengæld gik antallet af indregistreringer ned i kadence i slutningen af måneden, som med godt 15.300 biler endte 12 pct. under samme måned i fjor.

Uroen omkring nye afgifter har smittet af på bilkøberne, som lige nu holder vejret og afventer. Og ifølge Gunni Mikkelsen, som er direktør for De Danske Bilimportører, har de politiske udmeldinger spillet ind på antallet af indregistreringer i den sidste uge af august.

Salgslister skal dog altid tages med et vist gran salt. Mange af de biler, som leveres nu, er typisk bestilt måneder før. Desuden er august en atypisk måned, hvor bilfabrikkerne holder ferie og omstiller produktionen til næste års modeller, ligesom en del af de potentielle bilkøbere endnu ikke er kommet helt hjem fra ferie.

Ifølge bilimportørerne er der således blevet leveret biler, som allerede var bestilt.

Mercedes med på listen

I toppen af hitlisten for august finder vi den gamle kending, Peugeot 208, på førstepladsen, mens Toyota Yaris og Aygo besætter henholdsvis anden- og tredjepladserne, hvor de har brudt Volkswagens dominans i toppen af den danske hitliste.

Her er VW Golf på en fjerdeplads, mens Up er nummer seks. Og først nede på plads nummer 18 og 19 ligger henholdsvis Touran og Passat, mens Polo er helt ude.

Bemærkelsesværdigt er det i øvrigt, at Mercedes-Benz C-klasse, der sælger godt til firmafolket, lige titter frem på 20. pladsen.

Mercedes C-klasse, der stadig sælger godt til firmafolket, titter lige frem på en 20 plads.

Top 20 over bilsalget i august
1. Peugeot 208 - 689 stk.
2. Toyota Yaris - 538 stk.
3. Toyota Aygo - 535 stk.
4. VW Golf - 477 stk.
5. Renault Clio - 410 stk.
6. VW Up - 404 stk.
7. Opel Karl - 355 stk.
8. Citroën C1 - 294 stk.
9. Nissan Qashqai - 272 stk.
10. Kia Picanto - 271 stk.
11. Kia Rio - 265 stk.
12. Hyundai i10 - 252 stk.
13. Citroen C3 - 245 stk.
14. Skoda Octavia - 240 stk.
15. Skoda Citigo - 238 stk.
16. Skoda Fabia - 238 stk.
17. Renault Captur - 228 stk.
18. VW Touran - 221 stk.
19. VW Passat - 213 stk.
20. Mercedes C-klasse - 211 stk.
Kilde: De Danske Bilimportører.

Hvad tænker du...?

Mere fra forsiden

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.