The Square med danske Claes Bang er nomineret til en Oscar

Den svenske film "The Square" kan få en Oscar i kategorien bedste ikke-engelsksprogede film.

Den svenske film "The Square" kan få en Oscar i kategorien bedste ikke-engelsksprogede film.
Foto: Loic Venance/Ritzau Scanpix

Den svenske film "The Square" med danske Claes Bang kan hente endnu en hæderspris hjem til samlingen. Filmen er nomineret til en Oscar i kategorien bedste ikke-engelsksprogede film.

Det står klart tirsdag, hvor alle de nominerede film i konkurrencen om de prestigefulde Oscar-statuetter offentliggøres af det amerikanske filmakademi.

Claes Bang er ikke filmens eneste dansker

"The Square" er instrueret af svenske Ruben Östlund og har Claes Bang i hovedrollen. Også danske Christopher Læssø er på rollelisten.

Claes Bang spiller i filmen en succesrig kunstnerisk leder af et moderne kunstmuseum, der har en ny udstilling på vej med navnet "The Square".

I dagene op til udstillingens åbning kommer han ud for flere groteske situationer, der får ham til at betvivle sit eget moralske kompas.

Også de internationale stjerneskuespillere Elisabeth Moss, blandt andet kendt fra serierne "Mad Men" og "The Handmaid’s Tale", og Dominic West, kendt fra serierne "The Wire" og "The Affair", spiller med i filmen.

"The Square" har tidligere fået Guldpalmen ved filmfestivalen i Cannes, ligesom den vandt seks priser ved European Film Award i begyndelsen af december sidste år. Blandt andet fik Claes Bang prisen for årets bedste mandlige hovedrolle.

Ud over "The Square" består Oscar-feltet i kategorien for bedste ikke-engelsksprogede film af den chilenske "A Fantastic Woman", den ungarske "On Body and Soul", den libanesiske "The Insult" og den russiske "Loveless".

Danmarks kandidat til en nominering i kategorien for film, hvor dialogen ikke er på engelsk, var "Du Forsvinder" instrueret af Peter Schønau Fog. Filmen gik dog ikke videre til den såkaldte shortliste, der talte ni film.

Selve oscaruddelingen finder sted for 90. gang i år og løber af stablen ved et gallashow i Los Angeles 4. marts.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

Mere fra forsiden

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.