The Square med Claes Bang er nomineret til en Golden Globe

"The Square" nomineres til amerikansk pris. Filmen har danske Claes Bang i hovedrollen.

"The Square" nomineres til amerikansk pris. Filmen har danske Claes Bang i hovedrollen.
Foto: Reuters/Pool

Den svenske film "The Square" er nomineret til den amerikanske pris Golden Globe i kategorien bedste udenlandske film, der hædres 7. januar.

Det fremgår af et tv-transmitteret pressemøde.

Den satiriske film har haft flere danske kræfter med i produktionen. Blandt andet spiller den danske skuespiller Claes Bang filmens hovedrolle.

Han spiller den succesrige kunstneriske leder "Christian", der leder et moderne kunstmuseum, der har en ny udstilling på vej med navnet "The Square".

I dagene op til udstillingens premiere kommer han ud for flere groteske situationer, der får ham til at stille spørgsmål om sit eget moralske kompas.

Samtidig kastes kunstmuseet ud i en krise, som han må håndtere.

Claes Bang spiller over for den amerikanske skuespiller Elizabeth Moss, der blandet andet er kendt som Peggy fra "Mad Men".

I andre store roller ses britiske Dominic West, svenske Marina Schiptjenko og danske Christopher Læssø.

Prisvindende instruktør

Instruktøren er svenske Ruben Östlund, der tidligere har lavet den anmelderroste film "Force Majeure", der vandt Juryens Pris i Un Certain Regard-programmet i Cannes i 2014.

"The Square" har fået stor anerkendelse i filmverdenen, hvor den har fået adskillige priser.

Tidligere på året modtog filmen Guldpalmen i Cannes.

Filmen stjal også al opmærksomhed ved European Film Award i lørdags. Her løb den med hele seks priser.

Claes Bang modtog prisen for årets bedste mandlige hovedrolle.

Samtidig blev "The Square" udnævnt til bedste film og bedste komedie.

Også instruktøren, Ruben Östlund, fik ved samme lejlighed en pris for bedste manuskript og for bedste instruktion, ligesom Josefin Åsberg fik en pris for bedste scenografi.

"The Square" var ikke eneste nominering ved Golde Globe-pressemødet, der havde dansk islæt.

Kultserien "Game of Thrones" blev nomineret til prisen for bedste tv drama. I serien spiller de danske skuespillere Nikolaj Coster-Waldau og Pilou Asbæk store roller.

Også serien "Stranger Things" fik en nominering i kategorien. Her har danske Linnea Berthelsen en rolle i seriens anden sæson.

"The Square" skal kæmpe mod fire andre film ved Golden Globe-uddelingen.

Det er "Fantastic Woman", ’’First They Killed My Father", "In the Fade" og ’’Loveless".

/ritzau/

Hvad tænker du...?

Mere fra forsiden

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.