Tesla tænder rekordstort batteri i strømplaget Australien

Delstaten South Australia er plaget af strømsvigt, og det skal et stort batteri fra Tesla nu afhjælpe.

Delstaten South Australia er plaget af strømsvigt, og det skal et stort batteri fra Tesla nu afhjælpe.
Foto: Reuters/David Gray

Verdens største litiumbatteri, bygget af Tesla, er taget i brug i Australien, hvor det skal afhjælpe strømsvigt i delstaten South Australia, skriver BBC.

Batteriet lades via en vindmøllepark, der er placeret sammen med det store hvide batteri. Batteriet er omtrent på størrelse med en fodboldbane.

Tesladirektør Elon Musk havde lovet, at batteriet ville stå klar i løbet af 100 dage efter kontraktens indgåelse. Ellers ville batteriet være gratis.

Batteriet, der har en kapacitet på 129 megawatt-timer, var færdigbygget i løbet af cirka 60 dage. Store havvindmøller fra Vestas leverer knap ti megawatt.

- Vi skriver historie med dette, siger premierministeren i South Australia, Jay Weatherill.

Samarbejder med specialister indenfor vedvarende energi

Med som partner har den amerikanske elbilproducent Tesla haft det franske selskab Neoen, der er specialiseret i vedvarende energi.

Samlet vil batteriparken have en kapacitet til at levere strøm til 30.000 hjem i South Australia.

Det er lukninger af kulkraftværker i den australske delstat, der har givet problemer med at få strøm og energi ud til statens 1,7 millioner indbyggere.

Litiumbatterier har været anvendt siden 1991, men det har mest været i elektronisk udstyr som computere og mobiltelefoner.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters kan et typisk batteri gemme 150 watttimer.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

Mere fra forsiden

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.