Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik Administrér samtykke

Taler du danglish? Disse engelskfejl begår vi

The worst danglish-mistakes

The worst danglish-mistakes
Arkivfoto: Eric Audras/Colourbox

DANMARK: Can I borrow the toilet? Do you have many money? Have you heard it should be warm today? Can you screw the music up?

Vi danskere er blevet udnævnt som de næstbedste i verden til at tale engelsk, hvis man ser bort fra folkefærd med engelsk som modersmål. Det viser en rangordning fra den internationale sprogskole EF Education, skriver Ritzau.

Men der er mange tåkrummende eksempler på dårligt engelsk - også kaldet danglish - og der er visse typer fejl, som vi danskere ofte snubler over, når vi skal tale med andre på engelsk. Det oplever amerikanskfødte Kay Xander Mellish, som har boet og arbejdet i Danmark siden 2000.

- Tit kan det være grammatiske fejl, hvor danskere glemmer at bøje verber. Så hører man eksempelvis "We is in Washington" eller "President Trump are in trouble". Danskere er ikke vant til det, så det er ligesom, når jeg glemmer, om det hedder "en" eller "et", siger hun.

Kay Xander Mellish har skrevet en bog med de 35 typiske fejl, som hun hører danskerne sige på engelsk. Men det er ikke kun i grammatik og oversættelser, vi farer vild. Den danske tankegang er også meget anderledes fra den amerikanske.

- Dansk jantelov fungerer ikke på engelsk. På dansk må man ikke sige noget for direkte, og man må ikke blære sig. På engelsk lyder det som om, man mangler selvtillid. Og så forstår amerikanerne heller ikke den danske selvironi, siger hun.

Mens vi på dansk ikke har meget imod ord som "fuck", "shit" eller "crap", så kan det hurtigt give store problemer, hvis man ytrer dem i engelsktalende lande. Engelsksprogede personer er især følsomme over for bandeord, der har med etnicitet eller seksualitet at gøre, siger Kay Xander Mellish, og hun råder derfor til, at man helt holder sig fra bandeord, når man taler med fremmede.

/ritzau/FOKUS

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.