Slut med dinglende ledninger fra hovedtelefonen

Det er snart slut med dinglende ledninger fra hovedtelefoner - og så skal de kunne mere end bare gengive lyd.

Det er snart slut med dinglende ledninger fra hovedtelefoner - og så skal de kunne mere end bare gengive lyd.
Med B&O Plays nye trådløse hovedtelefoner, E8, følger en lille opbevaringsboks, der samtidigt fungerer som ekstra batteri og ladestation. Free/Pressefoto B&o Play

Berlin. Alle de store teknologi-producenter har de seneste år satset på trådløse hovedtelefoner og på dette års IFA, der er Europas største messe for forbrugerelektronik, dominerer de trådløse hørebøffer billedet.

Det skal, hvis det står til teknologigiganterne, snart være helt slut med irriterende ledninger, der går fra hovedtelefonerne til ens smartphone. Den trådløse teknologi har været til stede i mange år, men har hidtil eksisteret side om side med de gamle ledninger.

Kan tilkoble personlig træner

Den koreanske tech-gigant Samsung har på messen, der afholdes i Berlin, præsenteret nyeste generation af sine trådløse hovedtelefoner. Icon X 2018 kan sende fem timers lyd til brugeren per opladning, men står det til Samsung, skal vi bruge hovedtelefoner til mere end lyd.

Således måler de trådløse in-ear hovedtelefoner også brugerens hjerterytme, og de kan, hvis de parres med en telefon, tilkoble en virtuel træner, som kan give gode råd under løbeturen. Det samme gælder flere modeller fra konkurrenten Jabra.

Apple kom allerede sidste år med deres trådløse hovedtelefoner, AirPods.

Samtidigt kom selskabet med et klart pejlemærke for fremtidens udvikling, da man simpelthen fjernede hovedtelefonindgangen, det såkaldte mini-jackstik, i den nyeste udgave af iPhone.

Og det stik kommer formentlig ikke tilbage, når Apple den 12. september ventes at præsentere den næste iPhone.

Ligesom Samsung satser også Apple på flere funktioner end bare lydoverførsel.

Både hos Samsung og Apple kan man for eksempel aktivere den personlige assistent, henholdsvis Bixby og Siri som mange allerede vil kende fra de to selskabers smartphones, direkte fra hovedtelefonen.

Også danske B&O Play vil være med. Torsdag præsenterede selskabet på IFA-messen således nyeste generation af sine trådløse hovedtelefoner, Beoplay 8. De danske hovedtelefoner har lidt kortere batteritid og heller ikke så mange features, som de store konkurrenter.

- Når man designer øretelefoner, stræber man efter at ramme den perfekte balance mellem størrelse, ergonomi og lydkvalitet. Jo flere funktioner man vil inkludere, des mindre plads efterlader det til de komponenter, der er essentielle for reproduktionen af lyd, siger global product manager, Libor Matus, fra B&O Play.

Mens konkurrenterne satser på plastik og gummi, så sværger B&O traditionen tro til mere organiske materialer som læder og aluminium.

Det afspejles også i prisen, hvor B&O’s hovedtelefoner med en pris på knap 2300 kroner, ligger godt 700 til 800 kroner over konkurrenterne.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

Mere fra forsiden

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.