Selvfølgelig kan James Bond være over 50

Der er stadig fart på Daniel Craig, som har begejstret fire gange som James Bond. Selv om han den 2. marts fylder 50, giver han den 007-gas en gang til.

Der er stadig fart på Daniel Craig, som har begejstret fire gange som James Bond. Selv om han den 2. marts fylder 50, giver han den 007-gas en gang til.
Daniel Craig stars as James Bond in Metro-Goldwyn-Mayer Pictures/Columbia Pictures/EON Productions’ action adventure SPECTRE.

Hvor gammel er superagenten James Bond egentlig?

Han skal have en fysik, så han kan banke de ondeste typer på kloden.

Han skal kunne forføre den smukkeste kvinde. Han skal kunne bunde store mængder dry martini - shaken, selvfølgelig.

Var Roger Moore ikke lige gammel nok til de fem Bond-film, der blev lavet, efter at han var fyldt 50? Og hvad med Sean Connery, der også var Bond i en alder af 53 år?

Eller er det nutidens øjne, der vurderer film fra 1980’erne med vore dages forventning til tempo?

Debatten kommer måske op igen. Daniel Craig, der er Bond-skuespiller i disse år, har også hovedrollen i Bond-film nummer 25, som har premiere i november 2019.

Overrasker sine fans

Han fylder 50 den 2. marts, så når filmen har premiere, vil han være en britisk agent først i 50’erne.

Foreløbig har der kun været få kritiske røster, for Craig er stadig en populær Bond.

Men avisen Daily Mail noterer, at mange Bond-fans på de sociale medier udtrykte overraskelse over hans mere midaldrende fremtoning ved uddelingen af Bafta-priserne i London for nylig.

Craig har gjort Bond til en mere menneskelig størrelse. Vore dages agent er ikke perfekt, men han synes at være i en bedre fysisk form end de fleste jævnaldrende.

Og også bedre end den form, Moore og Connery så ud til at have i den alder.

- Det begynder at blive hårdere. Men sådan er livet. Jeg bliver ved, så længe fysikken kan holde til det, sagde Craig i 2015 i forbindelse med premieren på 007-filmen "Spectre".

Nu får man ikke en rolle som James Bond ud af det blå, og det skete heller ikke for Daniel Craig.

Han var inden sin første Bond-film, "Casino Royale" fra 2006, en kendt skuespiller.

Han havde blandt andet været med i fantasifilmen "Lara Croft: Tomb Raider" og Steven Spielberg-filmen "München" om Mossads jagt på gerningsmændene til gidseltagningen af israelske sportsfolk ved OL i München 1972.

Craigs skuespiltalent blev stivet af på Guildhall School of Music and Drama i London, hvor han afsluttede sin uddannelse som skuespiller i 1991.

Op igennem 1990’erne havde han en række mindre roller og lavede en del tv. Han havde en birolle i filmen "Elizabeth" fra 1998 med Kate Blanchett i hovedrollen.

Craig, der i øvrigt blev udnævnt til FN-ambassadør for bekæmpelse af miner i 2015, blev i 1992 gift med skuespillerinden Fiona Loudon. Parret fik en datter inden skilsmissen i 1994.

Han har siden 2011 været gift med sin mangeårige veninde Rachel Weisz.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

Mere fra forsiden

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.