Påsken falder tidligt: Her får du sol og varme

I år falder påsken tidligt, og derfor præger de kølige temperaturer stadig store dele af Europa. Men i Jordan og på De Kanariske Øer er der solsikre chancer

I år falder påsken tidligt, og derfor præger de kølige temperaturer stadig store dele af Europa. Men i Jordan og på De Kanariske Øer er der solsikre chancer
Jordan er et af de rejsemål, hvor man er sikker på at få varmen i Påsken. Arkivfoto: Flemming Junker

REJSER: Med den solfattigste sommer i 17 år og en mild vinter to grader varmere end normalt har det seneste års tid føltes som ét langt efterår.

Hungrer man efter varmen og vil bruge påskeferien på at slubre lune solstråler i sig i temperaturer på mindst 20 grader, skal man et stykke sydpå.

Ferien starter i slutningen af marts

Påsken falder tidligt i år - fra skærtorsdag den 29. marts til 2. påskedag den 2. april - og derfor er det stadig koldt på mange af de klassiske soldestinationer i Europa som Tyrkiet, Portugal, Cypern, det spanske fastland og de græske øer, fortæller content manager Kenneth Karl Nielsen fra prissammenligningssiden travelmarket.dk.

- Skal man være sikker på at få varme, skal man ud i de lidt mere vinteragtige soldestinationer. Den nærmeste og mest kendte er De Kanariske Øer, hvor man har lidt over 20 grader i perioden der.

- Ellers er der Egypten og Dubai, som er en tak længere væk, men stadig er til at komme til med charterfly, siger Kenneth Karl Nielsen.

Kan man tage hele ugen fri op til påske, anbefaler Jakob Linaa Jensen fra De Berejstes Klub den dråbeformede ø Sri Lanka, som ifølge den erfarne globetrotter forener det bedste fra Indien med det bedste fra Sydøstasien.

Har man derimod de fem dage, som påsken strækker sig over, tipper Jakob Linaa Jensen til en tur til den sydlige del af Jordan ved at flyve til Aqaba.

- Attraktionerne ligger dernede sydpå. Jordan er et land med store oplevelser - det er ikke præget af badeferie, men man kan godt bade ved Aqaba eller tage ud til Dødehavet, siger han og fortsætter:

- Man skal tage til oldtidsbyen Petra, den helt fantastiske, gamle ruinby og et af verdens største kulturminder. Man skal også tage til Wadi Rum, som er et ørkenområde med meget ikoniske formationer, vilde dale og forhistoriske levn. Her kan man også sove under stjernehimlen i en beduinlejr. Det er fantastisk.

Et sted, Jakob Linaa Jensen selv drømmer om at opleve og udforske under eksempelvis en påskeferie, er Kap Verde.

Øgruppen, som er en selvstændig republik ude i Atlanterhavet, ligger 500 kilometer fra Senegals kyst og cirka fire timers flyvetur fra De Kanariske Øer.

- Det er klippeøer, så naturen er i højsædet, siger Jakob Linaa Jensen.

Vil man holde årets påskeferie i plusgrader, skal man i gang med planlægningen nu, lyder det fra Travelmarkets Kenneth Karl Nielsen.

- Når man taler påskeferie, er rejserne lidt dyrere end normalt, så det er med at få booket. Man kan være heldig med en afbudsrejse, men det ville jeg bestemt ikke satse på, siger han og tilføjer:

- Kan man flytte ferien og rejse en uge eller 14 dage senere, så åbner der sig nye muligheder. De græske øer kommer rigtig i gang fra midten af april. Varmen stiger også mange steder i Sydeuropa der.

/ritzau fokus/

Det koster en returbillet for én person i påskedagene
Priserne ændrer sig hele tiden, men her prisoverslag på flybilletter t/r:
- Gran Canaria, De Kanariske Øer: fra 4500 kroner direkte.
- Hurghada, Egypten: fra 3200 kroner med en mellemlanding.
- Dubai, Forenede Arabiske Emirater: fra 6600 kroner direkte.
- Aqaba, Jordan: fra 4000 kroner med en mellemlanding.
- Sal, Kap Verde: fra 5800 kroner med en mellemlanding.
Kilde: travelmarket.dk

Hvad tænker du...?

Mere fra forsiden

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.