Ole Stephensen: Jeg skal bæres ud

Den 61-årige journalist er vild med Vangede, hvor han kan forene sit arbejdsliv med sit privatliv.

Den 61-årige journalist er vild med Vangede, hvor han kan forene sit arbejdsliv med sit privatliv.
Foto: Scanpix/Bax Lindhardt

Ole Stephensen har boet i og omkring København hele sit liv og bor i dag i Gentofte-delen Vangede knap ni kilometer nord for hovedstadens centrum.

Selv om Vangede ligger i det storkøbenhavnske omkranset af Dyssegård, Søborg og selve Gentofte, føles området som en stor landsby.

Det er et kvarter, som den 61-årige journalist, forfatter, politiker og butiksejer med egne ord en dag skal bæres ud fra.

Er netop valgt ind i kommunen

Ved kommunalvalget den 21. november blev Ole Stephensen valgt ind i byrådet i Gentoftes kommunalbestyrelse for Konservative med 580 personlige stemmer, selv om han stod sidst på listen.

Her fortæller Ole Stephensen, der er aktuel i TV2 Fri-programmet "Sæt pris på Danmark", hvor kendte personligheder tager på inspirationstur og quizzer om danske oplevelser, om sit kvarter:

Hvor er du vokset op?

- Jeg er vokset op på Nørrebro i København, i Herlev og i Virum.

Hvor bor du nu og hvorfor?

- I Vangede - Gentoftes "Bronx", det kaldte Dan Turéll det, og det er der noget om. Det er den del af Gentofte, der minder mest om Vesterbro.

- Vi har flyttet rundt siden 1994 og har boet mange steder i Gentofte Kommune, som vi er meget glade for. Vi fik mulighed for at få et hus her i Vangede, hvor vi også kan have vores butik under samme tag, og det er svært at finde andre steder i kommunen.

Hvad er det bedste ved at bo der?

- Vangede er en bydel, som er meget stolt. Den har en lang tradition for nærmest at kalde sig selv en landsby, og vi har landsbyens fordele.

- Jeg har været med til at stifte foreningen "Vangedes venner", da jeg flyttede hertil. Vi driver blandt andet en café og laver initiativer for trafiksikkerheden. Der er et meget, meget solidt og godt fællesskab. Vi holder temmelig mange arrangementer, som har til formål at få folk herfra til at blive rystet sammen.

Hvad er det værste?

- Så vil jeg pege på den kollektive trafik på tværs af kommunen. Det kan tage halvanden time at komme herfra, hvor jeg bor, over til Hellerup, som i luftlinje ligger 2½ kilometer væk. Det er noget, vi er nogle stykker, der arbejder lidt på at få forbedret.

Hvornår føler du dig allermest hjemme?

- Det gør jeg for eksempel lige nu, når jeg sidder ude i min have og skriver, og så når hele familien er her, hvilket den ofte er. Det er der, jeg føler mig allermest hjemme.

Hvor længe forestiller du dig, at du skal bo der?

- Min opfattelse er, at jeg skal bæres ud af Vangede. Hvis vi skulle flytte, skulle vi flytte nordpå til Gilleleje. Vi ville ikke flytte ind til byen igen. Been there, done that.

Hvad skal man opleve, hvis man kommer forbi der, hvor du bor?

- Så skal man opleve den gode kaffe og de fantastiske sandwiches, der bliver lavet i frivilligecaféen, Café Caféen, på Vangede Bygade. Så er der Vangede Kirke, som Johan Otto von Spreckelsen har tegnet - han har også lavet den nye triumfbue i Paris.

- Så er der et skønt rekreativt område, der hedder Nymosen. Lige bagved hvor jeg bor, ligger Vangede Batteri, som er en del af Københavns gamle fæstningsværk, og så er vi ikke langt væk fra Bernstorffsparken, hvor der også er en stor hundepark. Vi har to hunde, så det betyder meget os.

"Sæt pris på Danmark" sendes på TV2 Fri mandag klokken 20.55.

/ritzau/FOKUS

Hvad tænker du...?

Mere fra forsiden

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.