Nytårs-premiere på Årets Bil

Seat Arona introduceres hos forhandlere i weekenden 6. og 7. januar til priser fra 170.000 kr. for en 1,0 liters version med 95 hk motor

Seat Arona introduceres hos forhandlere i weekenden 6. og 7. januar til priser fra 170.000 kr. for en 1,0 liters version med 95 hk motor
Seats kompakt-Suv Arona skal konkurrere med biler som Citroën C3 Aircross, Kia Stonic, Opel Crossland X, Peugeot 2008 og Renault Captur.
Seat Arona introduceres hos forhandlere i weekenden 6. og 7. januar til priser fra 170.000 kr. for en 1,0 liters version med 95 hk motor
Bagklappen skjuler et bagagerum med en kapacitet på 400 liter.
Seat Arona introduceres hos forhandlere i weekenden 6. og 7. januar til priser fra 170.000 kr. for en 1,0 liters version med 95 hk motor
Instrumentbordet er udført i gedigen plastickvalitet, og i laveste udstyrsniveau Reference er touchskærmen på 5 tommer.

Endnu har de danske bilkøbere ikke kunnet sætte sig bag rattet i Seat Arona, der som omtalt i søndags kørte med titlen, da den danske biljury kårede Årets Bil i Danmark 2018.

Men det kan de meget snart. Vinderbilen introduceres i butikkerne landet over første weekend i det nye år, så det er naturligvis noget, der passer forhandlere og importør godt, at de ved lanceringen også kan slå på tromme for, at Arona netop er blevet årets bil:

- Vi er hos Seat Danmark utrolig stolte af titlen, som samtidig underbygger mærkets vækststrategi over de seneste år, hvor vi har introduceret kvalitetsbiler med skarpt design, fremragende køreegenskaber og masser af komfort, siger importør-direktør Jesper Stoltenberg-Mathiessen.

Ibiza i to finaler

Den kompakte Seat Arona bygger på platformen fra Seat Ibiza, der måske også kan sikre sig en titel eller to. Minibilen er i hvert fald i finalen til både den prestigefyldte titel som Årets Bil i Europa 2018 (COTY) og den Europæiske AutoBest 2018 pris.

Arona sendes på markedet i Danmark til priser fra 170.000 kr. for udstyrsvarianten Reference med VW Groups kendte trecylindrede 1,0 turbobenzin med en ydelse på på 95 hk. Samme motor fås endvidere med 115 hk, men vil man hellere køre diesel-Arona, kan det gøres med en 1,6 liters på 95 hk.

Desuden findes der i bedste Seat-stil en ekstra hurtig Arona-version, nemlig en FR-udgave med 1,5 liters turbobenzin på 150 hk.

Rummelig

Trods beskedne ydre mål - 4,14 m lang og 1,78 m bred - er Årets Bil i Danmark 2018 ganske rummelig - bl. a. med fornuftig benplads i bagsædet. Det kan dels tilskrives en god "udhuling" af kabinen, dels SUV-typens høje siddestilling.

Det er muligt på grund af bilens højde på 1,55 m, som jo samtidig gør ind- og udstigning lettere end i en almindelige minibil, ligesom udsynet for både fører og passagerer er væsentlig bedre.

Men ingen træer vokser som bekendt ind i himlen, og netop bilens højde er også et mindre minus al den stund, at Arona ligesom alle andre SUV’er har et større frontareal og dermed øget vindmostand. Det betyder et lidt større brændstofforbrug end eksempelvis for Ibiza, med hvem Arona deler platform og motorer med.

Den ny Arona-serie omfatter i alt 14 forskellige varianter med fire udstyrsniveauer:

Reference, Style, Xcellence og FR. Priserne spænder mellem 170.000 kr. for billigste version - 1,0 Reference - til 245.000 kr. for 1,6 TDI Excelllence med DSG gear.

Hvad tænker du...?

Mere fra forsiden

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.