Miljøstyrelsen: Danskerne er for nærige med solcremen

Danskerne er blevet bedre til at smøre sig ind i solcreme, men mange smører stadig alt for lidt på.

Danskerne er blevet bedre til at smøre sig ind i solcreme, men mange smører stadig alt for lidt på.
Danskerne smører for tyndt et lag solcreme på, når de opholder sig i solen Det viser en ny undersøgelse fra miljøstyrelsen. Scanpix/Brian Bergmann

København. Når solen begynder at titte frem, har vi ofte travlt med at komme ud og suge de længe ventede d-vitaminer til os.

Men hvis vi vil undgå at blive solskoldet, så skal vi blive bedre til at smøre et tykkere lag solcreme på.

Sådan lyder opfordringen fra Miljøstyrelsen på baggrund af en undersøgelse.

Selv om danskerne er blevet bedre til at beskytte sig mod solens stråler, så er vi stadig ikke gode nok til at smøre nok solcreme på.

Det viser en undersøgelse, som Miljøstyrelsen har fået lavet.

- Generelt er vi faktisk blevet bedre til at smøre os ind siden halvfemserne, men ikke nok.

- Undersøgelsen peger på, at vi i gennemsnit bruger mindre end en tredjedel af den mængde solcreme, der skal til for at få den solbeskyttelsesfaktor, der står på pakken, siger Bettina Ørsnes Larsen fra Miljøstyrelsens kemikalieenhed.

En håndfuld til en krop

Ifølge undersøgelsen er den reelle solbeskyttelse, vi får fra vores solcreme, kun faktor 2,7 i gennemsnit.

Solcremen skal nemlig have en vis tykkelse for, at man opnår den faktor, der står på pakken.

Undersøgelsen er behæftet med en vis usikkerhed på grund af den forholdsvis lille gruppe på 100 mennesker i undersøgelsen.

Men ifølge Miljøstyrelsen understreger undersøgelsen alligevel behovet for at beskytte sig mod at blive solskoldet.

Derfor er et godt råd at bruge mere solcreme, end man tror er nødvendigt, lyder det fra miljøstyrelsen.

- En god tommelfingerregel er, at man skal bruge en voksen håndfuld solcreme til en voksen krop og en børnehåndfuld solcreme til en børnekrop, siger Bettina Ørsnes Larsen.

Hvis en solcreme skal være effektiv, skal den fordeles grundigt på huden og gerne omkring 20 minutter inden, man skal opholde sig i solen, tilføjes det.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

Mere fra forsiden

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.