Instruktør-debutanter fylder godt i Bodil-nomineringer

Arkivfoto: BB /Hanne Juel.

Spillefilmdebuter fra danske instruktører fylder godt i feltet af årets nominerede til Bodilpriserne.

De nominerede til Bodilprisen for bedste danske film er filmene "I blodet", "Forældre", "The Neon Demon", "Kollektivet" og "Shelley". Det skriver Danske Filmkritikere på Twitter.

Tre ud af de fem nominerede i kategorien bedste danske film er således instrueret af en debutant ud i spillefilm.

I blodet er instrueret af Rasmus Heisterberg, Forældre er instrueret af Christian Tafdrup, og Shelley er instrueret af Ali Abbasi.

Derudover er der to film i kategorien med meget erfarne instruktører - "The Neon Demon", som er instrueret af Nicolas Winding Refn, og "Kollektivet", som er instrueret af Thomas Vinterberg.

Bedste kvindelige hovedrolle

Bodil er kritikernes filmpris. Den bliver uddelt af Danske Filmkritikere, som samler dagspressens filmskribenter.

De nominerede til Bodilprisen for bedste kvindelige hovedrolle er Trine Dyrholm i Kollektivet, Danica Curcic i "Fuglene over sundet", Elle Fanning i "The Neon Demon", Bodil Jørgensen i" Forældre" og Cecilie Lassen i "De standhaftige".

De nominerede til Bodilprisen for bedste mandlige hovedrolle er David Dencik i "Fuglene over sundet", Søren Malling i Forældre, Mikkel Boe Følsgaard i "De standhaftige", Martin Buch i "Swinger" og Ulrich Thomsen i "Kollektivet".

Hvem der vinder priserne, afsløres 4. marts 2017.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

Mere fra forsiden

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.