Iben Hjejle afslører: Her er min nye karrieredrøm

Dansen har givet Iben Hjejle blod på tanden. Nu drømmer hun om at optræde i en musical.

Dansen har givet Iben Hjejle blod på tanden. Nu drømmer hun om at optræde i en musical.
Foto: Scanpix/Martin Sylvest

Uge efter uge er Iben Hjejle trådt frem i rampelyset for at vise sine trin i "Vild med dans" og kæmpe om en plads videre i showet, men for skuespillerinden har dansen ikke bare gjort hende i godt humør og i god form.

Den har også vækket en drøm til live.

- Jeg vil rigtig gerne prøve at være med i en musical. Det kunne jeg virkelig godt tænke mig. Det har altid været en guilty pleasure, og jeg har altid tænkt, "mon jeg kunne det?", fortæller Iben Hjejle, der på fredag dyster i den store Vild med dans-finale.

Har førhen været bange for at danse

- Hver gang er jeg kommet frem til, at det nok er de der dansefødder, der ville vælte det for mig. Men nu! Det kunne være rigtig sjovt. Og så kunne jeg måske arbejde med Morten igen, siger skuespillerinden om sin dansepartner Morten Kjeldgaard, der har flere musicals på sit cv.

Iben Hjejle har blandt andet spillet med i film som "Mifunes sidste sang" og "Inkasso" og har haft hovedrollen som Dicte i tv-serien af samme navn. Selv om hun har en lang karriere som skuespiller bag sig og har prøvet en masse ting, har dansen åbnet nye døre, mener hun.

- Dansen er en anden dramatisk udtryksform, end jeg er vant til, og jeg begynder at føle, at den er en ny facet til det, jeg kan. Det er en dør, Morten har sparket ind for mig, og som er ret fantastisk. Det er jo et helt nyt landskab, og det skal nydes, siger hun.

Finalen i "Vild med dans" sendes på TV2 fredag aften klokken 20.00.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

Mere fra forsiden

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.