Her er 21 sandheder, som sygeplejersken kender alt for godt

Kald mig ‘fræk’ igen, så sørger jeg for, at dit smertetal ryger op på 10

Kald mig ‘fræk’ igen, så sørger jeg for, at dit smertetal ryger op på 10
Arkivfoto: Henrik Bo

DANMARK: Disse 21 sandheder kender du nok kun alt for godt, hvis du ernærer dig som sygeplejerske.

1. Din neglelak-samling står bare og samler støv. Seriøst, hvem gider have den slags besvær for pæne negle, når de kun får lov at leve i et par fridage?

2. Der findes patienter, som fejlagtigt tror, at ‘hospital’ betyder ‘hotel’, og at du er tjenestepigen. Hallo, makker, hvis dine ben virker, så brug dem, og hent din egen saftevand!

3. Du går aldrig i strømpebukser og kjole før en vagt. Det er simpelthen for meget arbejde at tage det af igen, når du kort efter skal skifte til kittel.

4. Dine egne børn får kun lov at blive sygemeldt, hvis deres ene arm er ved at falde af. Snotnæse og lidt hoste kan sgu ikke imponere dig.

5. Når dine venner klager over deres “hårde" job, har du lyst til at grine hånligt.

20 ting, du kun forstår, hvis du har arbejdet på McDonald’s

6. Men du nøjes med at spørge dem, hvor meget opkast og blod, de skal deale med på deres kontor... hvor frokostpausen i øvrigt varer en lille time, og de er ‘tvunget’ til at holde fri mellem jul og nytår. Stakkels dem.

7. Når patienter siger, at deres smerte ligger på en 10’er, tænker du: ‘Jeg vil vædde på, at mine ømme fødder når højere på skalaen end dét, du fejler.’

8. Du har kun latter til overs for folk, der tror, at de har fået motion, hvis de går de anbefalede 10.000 skridt om dagen. Prøv med det tredobbelte, venner.

9. En stor del af din frokostpause går med at snakke om fæces (aka. afføring). Er den vandtynd, grødet, knoldet - eller en af de andre spændende varianter?

10. Du og dine sygeplejerskeveninder elsker at se jeres ‘civile’ venners blanding af væmmelse og ærefrygt, når I taler internt om jeres hverdag. Jep, vi er for awesome!

11. Der er dage, hvor et bad efter arbejde ikke er nok. De dage vil du gerne bare dyppes i en balje hospitalssprit, have en stærk drink til at desinficere dit indre - og så hjem i seng.

12. Du drømmer tit om at kunne slukke for din lugtesans. Alt ville seriøst være så meget nemmere, hvis det var muligt!

Her er 12 ting, du helt sikkert forstår, hvis du har arbejdet i Føtex

13. Du hader, når mænd siger, at din kittel er sexet. Seriøst? Jeg ligner jo en, der er på vej til karate.

14. Apropos mænd: Hvor pokker er McDreamy og McSteamy i det danske sundhedsvæsen?

15. Du er ekstremt god til at være professionel og seriøs, mens du indvendigt råber: “For fuck’s sake altså!!"

16. Du har ikke tal på, hvor mange gange du er blevet spurgt, om du lige vil kigge på Moster Jyttes klamme fodvorte eller fætter Martins bygkorn. ...Nej, bare nej.

17. Du synes næsten, det er lidt sødt, når folk fortæller, at de ikke kan tåle at se blod. Er de også bange for nåle? Nååhr.

18. Du smiler høfligt og hjælper, når en patient beder dig om assistance til at indføre sin stikpille. Men du kan ikke lade være med at tænke: ‘Hvis du ikke kan finde ud af det her, hvordan fanden tørrer du dig så efter toiletbesøg?’

19. Du kan have de ondeste tømmermænd. Men nej, du har ikke været til en fed fest - bare i nattevagt.

20. Til gengæld er der intet, der slår opturen ved at cykle mod strømmen om morgenen - og hjule direkte hjem i seng. Aaaah!

21. Selvom dit job er pissekrævende, føler du dig faktisk både stolt og glad over den forskel, du gør i andre menneskers liv hver eneste gang, du er på arbejde.

Den her dyrlæge er så lækker, at du får lyst til at få en syg kat

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.