Han tog den store avenue og gik solo

Rasmus Walter blev først kendt som forsanger i Grand Avenue. Siden er han slået igennem med sit soloprojekt, hvor han synger på dansk. Mandag fylder han 40 år.

Rasmus Walter blev først kendt som forsanger i Grand Avenue. Siden er han slået igennem med sit soloprojekt, hvor han synger på dansk. Mandag fylder han 40 år.
Arkivfoto

Det var egentlig lidt af en tilfældighed, der førte til et afgørende skifte i Rasmus Walters karriere.

Efter i årevis at have skrevet tekster og sunget på engelsk i bandet Grand Avenue blev han en dag spurgt af sin tvillingebror, om han ikke kunne tænke sig at skrive et nummer på dansk til brorens tegnefilmsprojekt.

Vendte om på livet som musiker

Det spørgsmål endte med at omvælte karrieren for Rasmus Walter, der mandag 5. februar fylder 40 år.

Efter at have haft bange anelser om at udtrykke sig på dansk stod det nemlig klart, at Rasmus Walters drøm om en solokarriere skulle føres ud i livet med danske sangtekster.

Siden 2011 er det blevet til fire soloalbum - alle på modersmålet. Popsange som "Dybt vand", "Endeløst" og "På en dag som i dag" har haft stor succes i radioen og sikret Walter solooptrædener på flere af de største danske musikfestivaler.

Skiftet fra engelsk til dansk var dog nervepirrende, har han fortalt i flere interview.

- Det var vildt grænseoverskridende, sagde han for nogle år siden til Eurowoman.

- Pludselig kunne folk jo forstå, hvad jeg sang.

Rasmus Walter kom helt hjem i stuerne, da han i 2014 medvirkede i det populære tv-program "Toppen af poppen", hvorforskellige musikere fortolker hinandens numre.

Rasmus Walter er gift med Barbara Gullstein. De har børnene Milo og Luka.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

Mere fra forsiden

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.