Frederik støtter Mary for enestående indsats

Mary får sin hæderspris for sit sociale arbejde

Mary får sin hæderspris for sit sociale arbejde
Photo: Anders Martinsen/All Over Press Norway

Mobning og trivsel, vold i hjemmet og ensomhed er nogle af de indsatsområder, som kronprinsesse Mary arbejder for at bekæmpe med Mary Fonden.

Fonden skal forebygge og afhjælpe social isolation og er blandt kronprinsessens hjertesager.

Det fik for en måneds tid siden Den Berlingske Fond til at hylde kronprinsesse Mary for sit arbejde som protektor for udsatte grupper i samfundet med fondens fornemme hæderspris.

Prisen bliver hvert år uddelt til en person, der "har ydet noget usædvanligt til gavn for det danske samfund".

- Kronprinsessen modtager prisen på 100.000 kroner som anerkendelse for hendes fornemme og vedholdende indsats i det danske samfunds tjeneste, har Den Berlingske Fond tidligere begrundet den fornemme hæder i en pressemeddelelse i midten af december.

Tirsdag den 10. januar får den 44-årige australskfødte kronprinsesse så overrakt hædersbevillingen.

Det sker under en overrækkelsesceremoni klokken 15 hos Berlingske Media i hjertet af København.

Fejres med middag

Om aftenen slutter kronprinsessens mand, kronprins Frederik, sig til sin hædrede hustru, når prisen fejres med en efterfølgende middag.

Det oplyser kongehuset på sin officielle hjemmeside.

Tidligere har kronprins Frederik udtrykt sin store beundring over sin kones indsats for socialt udsatte i et interview med BT.

- Hun er sådan et menneske, der er opmærksom på folks ve og vel - i særdeleshed dem, der har brug for en håndsrækning, roste landets kommende konge sin hustru over for avisen i september 2015.

- Jeg lærer næsten mere af hende, end hun gør af mig. Hun har et full-time fokus på det og bliver efterspurgt som taler og frontfigur langt op i FN-systemet, sagde den i dag 48-årige kronprins i interviewet med BT.

Sidste års modtager af Den Berlingske Fonds Hæderspris var i øvrigt den Grammy-vindende hitkomponist Bent Fabricius-Bjerre

/ritzau/FOKUS

Hvad tænker du...?

Mere fra forsiden

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.