Figner tilbagekaldt - indeholder svampegift

Butikker kalder tyrkiske figner tilbage efter fund af en svampegift, der kan være kræftfremkaldende

Butikker kalder tyrkiske figner tilbage efter fund af en svampegift, der kan være kræftfremkaldende
Arkivfoto: Martin Damgård

DANMARK: Detailkæderne Coop, Reitan, Dagrofa, De Samvirkende Købmænd og Dansk Supermarked har de senere dage fjernet tørrede tyrkiske figner fra deres hylder. Det oplyser Fødevarestyrelsen.

Stikprøver foretaget ved grænsen af Fødevarestyrelsen har vist et for højt indhold af svampegiften aflatoksin. Prøverne er fra tørrede figner fra 2017.

Fignerne er solgt i Danmark

Aflatoksin kan være kræftfremkaldende, hvis man over længere tid får for meget af det.

Fødevarestyrelsen kan ikke afvise, at der kan være forbrugere, der har købt tørrede figner fra Tyrkiet, der indeholder svampegift.

Det skriver, at hvis man vil minimere sit indtag af aflatoksin, skal man undgå blandt andet tørrede figner, som ikke har været opbevaret tørt og køligt eller som afviger fra normalt udseende.

Danske importører er blevet kontaktet og holder deres tyrkiske tørrede figner på lagerne.

Aflatoksin er et svampegiftstof, som dannes under tropiske og subtropiske forhold af skimmelsvampene Aspergillus.

Dannelse af aflatoksiner sker som følge af angreb af skimmelsvampene både før og efter høst.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

Mere fra forsiden

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.