Dronning gav ung kvinde royal behandling

Da den kun 18-årige Julie Harding kom til skade til søs, fik hun en helt særlig behandling af dronning Elizabeth.

Da den kun 18-årige Julie Harding kom til skade til søs, fik hun en helt særlig behandling af dronning Elizabeth.
Foto: Reuters/Pool

Tilbage i 1992 var den dengang kun 18-årige Julie Harding, der var ansat i den britiske flåde, ude for en ulykke, da hun gled på et skib, der eskorterede den royale yacht Britannia rundt på sommertogt.

Hendes fingerspidser kom nemlig i klemme og blev knust af en luge, da hun faldt.

Da den britiske dronning, Elizabeth, hørte om den unge piges ulykke på følgeskibet, gav hun tilladelse til, at hun kunne blive behandlet på det royale skib af dronningens egne læger.

Det skriver den britiske netavis express.co.uk. Mediet har talt med den nu 43-årige Julie Harding om tiden på den royale yacht.

Fik også royal mad

- Dronningen gav tilladelse til, at jeg kunne komme om bord og sørgede for, at jeg blev behandlet godt. Hun spurgte endda, om hun måtte komme ned og se til mig, siger Julie Harding ifølge mediet.

- Så kom dronningen, prins Philip og prins Edward og besøgte mig. De talte med mig i ti minutter, det var meget surrealistisk. Hun spurgte, om jeg var ok, og om jeg havde alt, jeg havde brug for, siger Julie Harding.

Dronningen sendte hende ovenikøbet lækre sager til at fordrive tiden i hospitalskahytten.

- Hun sendte mig royale desserter. Den royale familie spiste noget andet end de ansatte, og desserterne var meget lækre, siger hun.

- Jeg fik også lov at bruge deres bade. Og hun sendte et orkester ned for at muntre mig op. De kunne ikke have behandlet mig bedre, siger hun.

Hun er ikke i tvivl om, hvad det havde kostet hende, hvis hun ikke havde fået den royale behandling af lægeteamet om bord på yachten.

- Hvis ikke vi havde sejlet med den royale yacht, havde jeg mistet mine fingerspidser, siger hun.

Det er i anledningen af, at det er 25 år siden, ulykken skete, at Julie Harding nu fortæller historien. Hun er nemlig på den baggrund blevet genforenet med det royale lægeteam, der dengang hjalp hende.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

Mere fra forsiden

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.