Disse danskere har også instrueret Hollywood-stjerner

Niels Arden Oplev har instrueret Kiefer Sutherland i sin nye film. Andre danskere har også leget med de store.

Niels Arden Oplev har instrueret Kiefer Sutherland i sin nye film. Andre danskere har også leget med de store.
Foto: Scanpix/Robyn Beck

Torsdag har den danske instruktør Niels Arden Oplev premiere på sin genfortolkning af Hollywood-filmen "Flatliners".

I filmen, der er et remake af kultfilmen fra 1990, der på dansk fik titlen "Leg med døden", har han blandt andet Kiefer Sutherland og Ellen Page på rollelisten.

Men også en række andre danske instruktører har fundet vej til de helt store internationale produktioner.

Her er fem danske instruktører, der også har instrueret Hollywood-stjerner.

1) Nikolaj Arcel

En kongelig affære-instruktøren fik sin internationale debut i instruktørstolen med filmatiseringen af Stephen King-gyseren "The Dark Tower".

Filmens stjernespækkede cast består af den oscarvindende Dallas Buyers Club-stjerne Matthew McConaughey og den Golden Globe-nominerede filmkomet Idris Elba.

2) Nicolas Winding-Refn

Pusher-stjernen Nicolas Winding-Refn har også fundet vej til Hollywood. Han har instrueret superstjernen Ryan Gosling i "Only God Forgives" og "Drive", som han vandt prisen som bedste instruktør for ved filmfestivalen i Cannes i 2011.

Den 47-årige dansker har også arbejdet med internationale navne som Bryan Cranston, Kristin Scott Thomas og Tom Hardy.

3) Janus Metz

Janus Metz står bag den anerkendte dokumentar "Armadillo", som blev klippet sammen af optagelser af danske soldater i Afghanistan. Dokumentaren vandt en kritikerpris ved Filmfestivalen i Cannes i 2010.

Den 43-årige instruktør har også arbejdet med fiktion og instruerede et afsnit af første sæson af successerien "True Detective", der havde de texanske superstjerner Matthew McConaughey og Woody Harrelson i hovedrollerne.

Oscar-vindende instruktør

4) Susanne Bier

Susanne Bier vandt i 2011 en Oscar for bedste ikke-engelsksprogede film for "Hævnen", og siden er den 57-årige dansker stormet frem blandt stjernerne.

Bier har instrueret Tom Hiddleston i den prisbelønnede thrillerserie "Natportieren", Jennifer Lawrence og Bradley Cooper i "Serena" og de oscarvindende skuespillere Halle Berry og Benicio Del Toro i sin internationale instruktørdebut, "Things We Lost in the Fire".

5) Ole Bornedal

Ole Bornedal står bag gyseren "Nattevagten", som han også instruerede den amerikanske version af i 1997 med Nick Nolte, Ewan McGregor, Josh Brolin og Patricia Arquette i hovedrollerne.

Den 58-årige danske instruktør har også siddet i instruktørstolen, på den amerikanske horrorfilm "The Possession" med The Walking Dead-stjernen Jeffrey Dean Morgan i hovedrollen.

/ritzau/FOKUS

Hvad tænker du...?

Mere fra forsiden

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.