Disse danske succeser er blevet genindspillet i udlandet

"Brødre", "Nattevagten", "Forbrydelsen", "Klovn" og "Den eneste ene" har ramt de internationale tv-skærme.

"Brødre", "Nattevagten", "Forbrydelsen", "Klovn" og "Den eneste ene" har ramt de internationale tv-skærme.
Foto: Scanpix/Søren Bidstrup

Flere danske produktioner har vakt international genklang og er blevet genindspillet i udenlandske versioner.

Se her, hvilke danske seersucceser, der har fundet vej til de internationale lærreder og tv-skærme.

1) "Brødre" - "Brothers"

Susanne Biers "Brødre" fra 2004 blev genindspillet i USA i 2009 med et stjernespækket cast bestående af Tobey Maguire, Jake Gyllenhaal og Natalie Portman, som indtog de roller, som henholdsvis Ulrich Thomsen, Nikolaj Lie Kaas og Connie Nielsen spillede i den danske original.

Dramaet om en soldat, der meldes død, men har overlevet, mens broren tager sig af enken, blev hædret herhjemme med en bodilstatuette og to golden globe-nomineringer i Hollywood.

2) "Nattevagten" - "Nightwatch"

Ole Bornedals kultgyser "Nattevagten" handler om Martin, spillet af Nikolaj Coster-Waldau, der tager et feriejob som nattevagt på Retsmedicinsk Institut. Her kommer han i kontakt med kriminalkommissær Wörmer, spillet af Ulf Pilgaard, der efterforsker en række mord, som Martin pludselig hvirvles ind i.

Filmen blev uhyre populær i Danmark, og det fik Hollywood til at hive fat i den danske instruktør, der også stod i spidsen for den amerikanske udgave med Nick Nolte, Patricia Arquette og Ewan McGregor i de bærende roller.

3) "Forbrydelsen" - "The Killing"

Trilogien om den sweaterklædte vicekriminalkommissær Sarah Lund, spillet af Sofie Gråbøl, blev i 2011 til den amerikanske dramaserie "The Killing".

Skuespillerinden Mireille Enos indtog pendantrollen som Sarah Linden, der i den amerikanske udgave skulle opklare mordet på Rosie Larsen, som på dansk hed Nanna Birk Larsen.

Susanne Bier appellerer til udlandet

4) "Den eneste ene" - "The One and Only"

Susanne Biers kærlighedsklassiker "Den eneste ene" om køkkeninstallatøren Niller, der forelsker sig i Sus, blev en kæmpe succes i Danmark.

Filmen fik også opmærksomhed på den anden side af Nordsøen og blev genindspillet i 2002 i England under titlen "The One and Only".

5) "Klovn" - "Jeuk"

Casper Christensen og Frank Hvams massive successerie "Klovn" er blevet genindspillet på hollandsk under titlen "Jeuk".

Borat-stjernen Sacha Baron-Cohan har købt rettighederne til en amerikansk filmatisering. Hans celebre kone, Isla Fisher, medvirkede i øvrigt som sig selv i Klovn Forever-filmen fra 2015.

/ritzau/FOKUS

Hvad tænker du...?

Mere fra forsiden

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.