Disney lancerer en ny Star Wars-trilogi

Ovenpå et skuffende regnskab oplyser Disney-direktør, at der kommer tre Star Wars-film og en Star Wars-serie.

Ovenpå et skuffende regnskab oplyser Disney-direktør, at der kommer tre Star Wars-film og en Star Wars-serie.
Star Wars: The Last Jedi..Captain Phasma (Gwendoline Christie) ..Photo:Lucasfilm Ltd. .. © 2017 Lucasfilm Ltd. All Rights Reserved.

Disney vil producere tre nye Star Wars-film.

Det oplyser Disney-chef Bob Iger ifølge nyhedsbureauet AP på en telekonference for analytikere og journalister.

Udmeldingen kommer i kølvandet på et skuffende Disney-regnskab.

Ud over filmene kommer der også en Star Wars-serie.

Serien kommer til at være tilgængelig i 2019 på den streamingtjeneste, som Disney har planer om at lancere næste år.

Ny fortælling

Den første film i den nye Star Wars-trilogi skal instrueres af den amerikanske instruktør Rian Johnson. Det er også Rian Johnson, der har instrueret Star Wars-filmen "The Last Jedi", der har premiere i december.

De tre nye film kommer dog ikke til at videreføre den velkendte fortælling om Skywalker-familien, oplyser Disney.

- Rian Johnson kommer til at introducere helt nye karakterer fra hjørner af galaksen, som endnu ikke er blevet udforsket i Star Wars-filmene, lyder det i en udtalelse fra Disney.

Disney har tidligere haft succes med at vende tilbage til Star Wars-filmene.

Regnskabet for 2016 blev en del kønnere, da årets Star Wars film, "The Force Awakens", bidrog med 2,7 milliarder dollar til overskuddet.

Og Disney har brug for indtægtskilden. En falmende interesse for sportskanalen ESPN er en hovedpinerne for Walt Disney Co.-koncernen.

Det viser det kvartalsregnskab, som Disney fremlagde torsdag.

Regnskabet viser en omsætning, der er lavere end forventet. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Disney har problemer med afdelingen for kabel-tv, herunder den kendte sportskanal ESPN og børnekanalen Disney Channel, der bløder abonnementer.

Omsætningen fra afdelingen var forventet at stige. I stedet faldt den marginalt.

Det skuffende resultat kastede et tab på Disney-aktiens værdi af sig. Ifølge Reuters lød faldet på tre point, umiddelbart efter handlen blev sat i gang.

Kabel-tv-udbydere i USA er i hård konkurrence med streaming-tjenester såsom Netflix og HBO. Det har blandt andet forvandlet ESPN fra en pengemaskine for Disney til en desperat kamp for at holde vand.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

Mere fra forsiden

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.