Danske computerspil i stærk vækst

På tre år er antallet af dansk producerede computerspil næsten fordoblet.

På tre år er antallet af dansk producerede computerspil næsten fordoblet.
Spellbinders er blandt de mange nye danske spil, der kom på markedet i 2016. PR-foto

NORDJYLLAND: For første gang er der nu udarbejdet en officiel oversigt over danskudviklede digitale spil. Formålet er at skabe overblik over branchen, dokumentere produktionen og etablere et nyt startsted for fremtidig research i danske spil. Udgivelsen "Danske Digitale Spil" er lavet af DFI’s Spilordning i samarbejde med Det Kgl. Bibliotek og Interactive Denmark.

Danmark har en stor spilbranche, der både har skabt mobilspil med over en milliard downloads og store prisvindende konsolspil - men som ikke mindst også består af en rig underskov af kunstneriske idéer og udtryk. Det ses for første gang tydeligt med udgivelsen "Danske Digitale Spil", der består af en samlet liste over danske spiludgivelser i perioden 2014 til 2016, inklusive information om spillenes platform og udvikler, trailers til de største produktioner, interviews med centrale personer og nøgletal for spilbranchen.

Stigning på næsten 100%

Listerne viser, at det årlige antal danske spilproduktioner er steget fra 66 titler i 2014 til 118 titler i 2016.

"Danske Digitale Spil" er udarbejdet af DFI’s Spilordning i samarbejde med Det Kgl. Bibliotek og Interactive Denmark.

Se årslisten over udgivne danske spil her

AA

Hvad tænker du...?

Mere fra forsiden

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.