Danske byer bliver vraget som europæisk innovationsby

Aarhus og København var blandt de 10 finalister, men Paris løb med titlen som europæisk innovationshovedstad.

Aarhus og København var blandt de 10 finalister, men Paris løb med titlen som europæisk innovationshovedstad.
An outside view of the new European Parliament building in Strasbourg, eastern France, Monday, July 19, 1999. The building will welcome Tuesday the 626 newly-elected deputies for their first parliamentary session. (AP PHOTO/Christian Lutz) EUROPA PARLAMENTET STRASBOURG FRANKRIG FLAG

Det bliver den franske hovedstad Paris, der løber med titlen som europæisk innovationshovedstad 2017.

Det meddeler Carlos Moedas, der er EU-kommissær for forskning, videnskab og innovation på et webtopmøde i den portugisiske by Lissabon.

Stor pengepræmie på spil

Foruden titlen får vinderbyen en million euro, der svarer til knap 7,5 millioner danske kroner.

Tallin i Estland og Tel Aviv i Israel blev kåret som de næstmest egnede byer efter Paris, og både Aarhus og København var blandt de 10 finalister.

Da ansøgningsfristen udløb 21. juni, havde i alt 32 byer fra forskellige steder i Europa tilmeldt sig.

Aarhus blev valgt for at involvere byens borgere i at skabe et godt socialt byrum og for at være eksperimenterende.

København endte blandt finalisterne på baggrund af byens tilgang til at opfordre borgere og iværksættere til at deltage i netværk af "eksperimentelle laboratorier".

Det er tredje gang, at titlen bliver givet. Ved ansøgningen skulle byerne pege på tiltag, der kan bane vejen for potentielle løsninger på forskellige samfundsmæssige udfordringer.

Herefter blev finalisterne udvalgt af et uafhængigt ekspertpanel, der fokuserede på innovative idéer til forbedring af kvaliteten i bylivet og for at involvere borgere i deres projekter.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

Mere fra forsiden

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.