Cykeltyve slår til om sommeren

Særligt i sommerperioden skal nordjyderne holde godt øje med deres cykler, hvis de da gerne vil beholde dem

Særligt i sommerperioden skal nordjyderne holde godt øje med deres cykler, hvis de da gerne vil beholde dem
Foto: Kim Dahl Hansen

NORDJYLLAND: Foråret og sommeren er højsæson for cykeltyverier, og dagligt stjæles mere end 130 cykler i Danmark.

For de mange, der bruger cyklen som deres vigtigste transportmiddel hver eneste dag, gælder det om at passe godt på den. Alene i 2017 blev der anmeldt mere end 27.000 cykeltyverier til politiet fra april til oktober.

Region Nordjylland er den region med færrest cykeltyverier, og i 2017 blev 2819 nordjyske cykler meldt stjålet. Men derfor kan det stadig være en god idé at sikre sig mod cykeltyven.

Dyrere cykler frister mest

Ifølge forsikringsselskabet Alka kan man se en tendens til, at danskerne i stigende grad køber dyrere cykler. Og dyre cykler frister cykeltyvene, da de har langt større værdi på det sorte marked.

- Mange vil gerne have en kvalitetscykel, når de cykler til og fra arbejde hver eneste dag. Samtidig er der flere og flere, der investerer i lækre mountainbikes og racercykler til fritiden. Desværre er det også en guldgrube for cykeltyvene, fordi de er lettere at videresælge, siger Lise Agerley, kommunikationsdirektør hos Alka.

Undgå cykeltyveri

Husk altid at låse cyklen med en godkendt og fastmonteret cykellås. Ellers er det for nemt for tyvene, og forsikringen dækker ikke.

Hvis man vil være endnu mere sikker, kan man bruge en ekstra lås eller kæde til at fastgøre cyklen til et stativ eller en lygtepæl, men husk, at kæden skal rundt om stellet, hvis den skal være tyverisikret.

Hav styr på både købsbevis til cyklen og låsebevis. Forsikringsselskabet skal have låsebeviset og cyklens stelnummer, hvis uheldet er ude.

Skoler, tog- og busstationer er særligt udsatte steder med mange cykeltyverier. Et trick kan være at bruge en ældre cykel til disse steder, som ikke frister for meget. Undgå også at lade den stå natten over.

Brug cykelkældre, aflåste gårde og opstillede cykelskure, og husk fortsat at låse cyklen med en godkendt lås.

Dyre cykler og specialcykler skal låses inde i garager, udhuse eller andre lokaler.

Hvad tænker du...?

Mere fra forsiden

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.