Bliver du snydt af mad-emballage?

Mange forbrugere føler sig taget ved næsen - 14 produkter meldt til myndighederne

Mange forbrugere føler sig taget ved næsen - 14 produkter meldt til myndighederne
Ikke alt er, hvad det giver sig ud for, når vi køber ind i supermarkedet. Foto: Martin Damgård

DANMARK: Ikke alt er, hvad det giver sig ud for, når du køber ind.

Forbrugerrådet Tænk har været på kontrolbesøg i supermarkeder og fundet fødevarer, der tilsyneladende ikke er, hvad de fremstår som i markedsføringen.

Snydeost og farvet roastbeef

Det drejer sig eksempelvis om "pizza-topping", som mest består af palmeolie og vand, selv om det ligner revet ost.

Og to typer Innocent-smoothie, der på flasken giver indtryk af at være sunde, men i virkeligheden rummer omtrent lige så meget frugtsukker som sodavand.

Og flere typer roastbeef i skiver, der ser ud til at være stegt, men som i stedet er kogt, og hvor "stegeskorpen" består af tilsat karamelfarve.

Tænk: Uærlig markedsføring

- Selvfølgelig skal producenter og detailhandel sælge deres produkter til forbrugerne. Men de skal ikke oversælge dem, og det sket i flere tilfælde, lyder det fra Anja Philip, formand for Forbrugerrådet Tænk, i en pressemeddelelse.

- Vi mister tilliden til producenterne, når markedsføringen er uærlig, tilføjer hun.

En spørgeskemaundersøgelse blandt 1032 forbrugere viser, at over halvdelen af dem - ca. 60 procent - føler sig snydt af fødevareemballage.

Meldt for vildledning

Ifølge loven må præsentationen af fødevarer ikke vildlede.

På baggrund af undersøgelsen har Forbrugerrådet Tænk nu meldt 14 produkter til myndighederne for påstået vildledning.

Se hvilke 14 produkter her

Hvad tænker du...?

Mere fra forsiden

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.