Billig mobil med stil

Moto G er et godt bud på en af årets bedste budgettelefoner

Moto G er et godt bud på en af årets bedste budgettelefoner
Foto: mobilsiden.dk
Moto G er et godt bud på en af årets bedste budgettelefoner
Foto: mobilsiden.dk
Moto G er et godt bud på en af årets bedste budgettelefoner
Foto: mobilsiden.dk
Moto G er et godt bud på en af årets bedste budgettelefoner
Foto: mobilsiden.dk
Moto G er et godt bud på en af årets bedste budgettelefoner
Foto: mobilsiden.dk
Moto G er et godt bud på en af årets bedste budgettelefoner
Foto: mobilsiden.dk
Moto G er et godt bud på en af årets bedste budgettelefoner
Foto: mobilsiden.dk
Moto G er et godt bud på en af årets bedste budgettelefoner
Foto: mobilsiden.dk
Moto G er et godt bud på en af årets bedste budgettelefoner
Foto: mobilsiden.dk

MOBILANMELDELSE: En billig mobil behøver ikke at være en håbløs mobil - det har Motorola, og siden Lenovos, Moto G-serie længe været et bevis på. Her fik du altid tilfredsstillende ydelse til en skarp pris.

Med femte generation af mobilen satser selskabet i stigende grad på design, noget som længe har været en eftertanke hos producenten, samt på kameraet og ydelsen - igen en sjældenhed i budgetsegmentet.

Moto G5 er den lækreste, hurtigste og mest fotovenlige Moto-mobil i længe - det er da værd at teste.

Lenovo Moto G5 hands-on

Der sket end del med Moto-looket siden den allerførste Moto-mobil debuterede tilbage i 2013. Serien er gået fra det hårdføre og vandtætte til det store og imponerende - men særlig pænt har det nu aldrig været.

Foto: mobilsiden.dk

Med Moto G5 synes Lenovo at være opsat på at ændre opfattelsen af serien endnu en gang. Størrelse. Nu bliver den mindre igen og den er nu langt mere eksklusiv at se på. Det er sjældent, at telefoner er det i det her prisleje.

Når du tager fat i mobilen spoleres det fine metallignende udtryk dog. Det er altså bare plast hele vejen rundt. Det virker til gengæld solidt og er samtidig beskyttet med en omgang nanocoating der værner tele-fonen mod regn og andre vildfarne dråber.

Nu kan du købe Lenovo Moto G5 i Danmark

Bør være mindre

Moto G5 råder over et 5 tommer stort display, men størrelsesmæssigt flirter G5 nærmest med mobiler fra størrelsen over. Kanterne omkring displayet kunne godt trænge til at blive barberet ned, for med 73 millimeters bredde er det ikke altid lige enkelt at betjene mobilen med en hånd.

En frontplaceret fingeraftrykslæser under displayet kræver også lidt tommelfingeryoga, når den skal nås. Selve volumen og powerknappernes placering kan der ikke udsættes noget på - de er til gengæld nemme at nå.

Navigationsknapperne er på displayet som standard, men du kan udvide displayets visning lidt, ved at skifte til Lenovos ’en-knaps-navigation’, hvor fingeraftrykslæseren kan bijobbe som navigationstast. Et enkel tryk giver adgang til hjemmeskærmen, mens et svirp til højre og venstre åbner henholdsvis tilbage- og multitasking-funktionen.

Det kræver en enkel dags tilvænning men når du en gang har lært tricket, så fungerer det hver gang - og nu har du altså fået mere plads på displayet.

Lenovo Moto G5 og G5 Plus: Stærk pris, batteri og kamera

Foto: mobilsiden.dk

Flot, men mørkt, display

Moto-seriens er gået ned i displaystørrelse med sin femte generation, men den er ikke gået ned i opløsning. Displayet ender derfor med at give skarpt indtryk med sin Full HD pixels.

Når farverne samtidig synes at være fint afbalancerede, fristes man til at tro, at her er budgetklassens ultimativt bedste display.

Den entusiasme stopper dog så snart du begiver dig ud i forårssolen, for i sollysets skær vil du hurtigt bemærke, at displayet bare ikke er særligt lysstærkt.

På lydsiden vil Moto G5 heller ikke blæse nogen af banen. En enkel frontvendt højtaler pumper acceptabel lyd ud foran, men lydtrykket er igen uimponerende. Det er trods alt en budgettelefon.

Octa-core power

En af de største fremskridt for G5 er, at selv den mindste model nu får en ottecylindret processor i motorrummet.

Den snurrer godt nok kun op til 1,4 GHz, men med 3GB RAM har den kræfter og hukommelse nok til at klare de fleste opgaver uden at brænde sammen.

Og det går skam også an, lige indtil større apps elle spil skal installeres eller skydes i gang. De 16GB lager der her er ombord læser og skriver vist ikke så hurtigt.

Men alt i alt er ydelsen i den bedre ende af, hvad der kan forventes i prisklassen.

Motorola Moto G4 Plus - Fornuften hersker

Et andet positivt bekendtskab er selve batteriet i Moto G5. Det 2.800 mAh stort og det kan skiftes - i mod-sætning til de fleste smartphones. Selve udskiftningen er dog lidt besværlig, det kræver spidse negle og en portion tålmodighed at trænge ind i til batteriet, hvor et dual-SIM slot samt et micro-SD læser gemmer sig.

Jeg har dog ikke følt behov for et ekstra batteri, for ved almindeligt brug, er der strøm nok til en hel dag. Lenovo lover selv, at batteriet her vil holde i to døgn, men det er vist kun hvis telefonen bruges minimalt. Opladeren er desuden rimelig kvik, da den kan tanke 60 procent op på ca. en time.

Antennen i Moto G5 går også en fin figur, ved at levere solide 4G-hastigheder, selv i mobilsiden.dks kælder, hvor netværksforholdene er ringe.

Fersk Android

Når du tænder for Moto G5, mødes du af næsten samme rendyrkede oplevelse som den der kendetegner Googles egne Pixel og Nexus-smartphones: Android 7.0 uden softwaretilpasninger.

Det er generelt enkelt og lige til at gå til. Lenovo har dog fulgt Motorolas eksempel ved at bygge et par ekstra features ind i mobilen der skal lette hverdagen.

Mest praktisk og elegant er nok Lenovos tilgang til notifikationer, ved at løfte skærmen kan du se, hvorvidt nye notifikationer er tikket ind, og ved at trykke på dem kan du se indholdet - helt uden at skulle låse mobilen op.

Du kan også bruge visse bevægelser til at styre Moto G5. Tager du eksempelvis et dobbelt karatehug med mobilen åbnes lommelygten, mens et hurtigt vrid med håndleddet åbner op for kameraet. Det er smart nok, men jeg kan nu godt leve uden.

4 måneder gammel Moto-smartphone får ikke Android 7.0 Nougat

Foto: mobilsiden.dk

Kameraet uden store forbedringer

Lenovo understreger selv, at der er blevet satset stort på kameraet, men på papiret er der ikke sket det store i forhold til sidste års moto G4. Det er mest i Moto G5 Plus, at du skal forvente de store landvindinger på fotofronten.

Nu finder du igen et fornuftigt kameramodul på 13 megapixels og f/2 optik. Farverne er fortsat glimrende afstemt mens både dynamik og kontrast fortsat kun er rimelig gode.

Svaghederne opleves først og fremmest når der bliver mørkt eller hvis der skal fokuseres hurtigt. Her kommer optik og processor nemt til kort. Der findes altså bedre mobilkameraer derude, bare ikke til den pris.

Snusfornuften hersker fortsat

Når en budgetmobil skal skæres, er det vigtigt at mobilproducenten sparer de rigtige steder for at holde mobilen nede i rette prisleje.

Det synes at være sket langt hen ad vejen i Moto G5, for jeg har sjældent følt, at mobilen var billig, sløv eller tarvelig.

Lenovo-chef - det har vi satset på med Moto G5

Når det er sagt, så kæmper Moto G5 ikke alene mod klassens øvrige billige smartphones, den skal også konkurrere med sidste års mellemklassetelefoner.

Her synes Moto G5 at blegne lidt, for selvom den fortsat leverer glimrende valuta for pengene, er sidste års Moto G4 lige så kompetent - og denne er endnu billigere i disse dage.

Det bliver derfor til 4,5 ud af 6 stjerner.

Specifikationer Lenovo Moto G5
Mål: 144,3 x 73 x 9,5 mm, 145 gram
Display: 5,0 tommer Full HD, 441 PPI
Ydelse: Qualcomm Snapdragon 430 octa-core (op til 1,4 GHz), 3GB RAM
Kamera: 13MP f/2.0 optik
Batteri: 2.800 mAh, 15W micro-USB kvikoplader
Lagerplads: 16GB + micro-SD op til 256GB
Øvrigt: dual-SIM
Se dagsprisen hos mobilpriser.dk

Hvad tænker du...?

Mere fra forsiden

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.