Bagedystens yngste deltager: Alderen kan være en fordel

Anton Dahl Grue har en ambition om at vise, at selv om man er 20 år gammel, kan man sagtens bage på topniveau.

Anton Dahl Grue har en ambition om at vise, at selv om man er 20 år gammel, kan man sagtens bage på topniveau.
Foto: Bjarne Bergius Hermansen

Selv om Anton Dahl Grue med sine 20 år er den yngste deltager i årets udgave af "Den store bagedyst", har den unge mand alligevel en del års erfaring i køkkenet.

Og hvad han måske ikke har i alderen, har han i initiativ. Den unge energi gør, at man måske prøver nye ting, teknikker og anderledes smage af, fortæller han.

- Jeg kommer fra en rigtig madfamilie, hvor vi altid har snakket meget om mad. Siden 10-11-års alderen har jeg lavet meget mad selv og interesseret mig for kager og desserter, siger Anton Dahl Grue.

Som teltets yngste mand har det været en ambition for ham at vise, at selv om man kun er 20 år, kan man sagtens lave flotte kagekreationer med smæk på smagen.

I "Den store bagedyst" har han eksempelvis eksperimenteret med alt fra matcha-te til bacon i bagværket.

- Man skal ikke undervurdere, hvor mange timer der er blevet lagt i den enkelte kage. Du har måske øvet dig fem-ti gange, og når man så laver en fejl eller en tanketorsk og ødelægger det for sig selv, så er det en kæmpe følelse af skuffelse.

- Man ved, at dommerne kommer til at kritisere det, og at nogle af seerne kommer til at kritisere det og tænke: "ej, han er ikke så god til det der". Jeg har gerne villet vise, at yngre også kan noget, siger den unge Lyngby-fyr.

Er blevet en "offentlig" person

Programmerne blev optaget i foråret, og Anton Dahl Grue har været meget glad for deltagelsen, som han kun har fået positiv respons for.

- Det er meget skørt at gå fra den ene dag til den anden og være fuldstændig anonym til at blive genkendt på gaden og være allemandseje, men folk er heldigvis søde og rare, lyder det fra ham.

- En af de mest overraskende ting, når man ser det på tv, er, at når man står i teltet, er der fuldstændig stille. Der bliver ikke sagt en lyd, og der er dyb koncentration. Det er en meget sjov kontrast til at se det på fjernsynet, tilføjer han.

Anton Dahl Grue fik studenterhuen på sidste år og arbejder i øjeblikket i et madhus. Han overvejer stadig, hvad der skal ske i fremtiden.

- Jeg vil nok lave noget kreativt og noget mad og kager - i hvert fald på hobbyplan. Men jeg har altid haft en drøm om at være madanmelder, siger han med et grin.

"Den store bagedyst" kan ses onsdag klokken 20 på DR1.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

Mere fra forsiden

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.