Bagedyst-Jesper: Sådan blev jeg så kreativ

Jesper Søvndal tilskriver sin familie og pædagogerne i sin barndoms børnehave grunden til sin kreativitet.

Jesper Søvndal tilskriver sin familie og pædagogerne i sin barndoms børnehave grunden til sin kreativitet.
Foto: Bjarne Bergius Hermansen

Som lille troede Jesper Søvndal, at han skulle være bager. Faktisk imponerede han bageren så meget under sin erhvervspraktik i 8. klasse, at han fik tilbudt en læreplads.

Men den 28-årige koldingenser, som danskerne lige nu kan følge i "Den store bagedyst", valgte dog dengang gymnasiet i stedet for senere at starte på designskolen. Men passionen for madlavning og kagebagning har han aldrig sluppet.

- Helt fra da jeg var lille, har jeg bagt meget med min mormor og farmor og sammen med min lillebror, lillesøster og min mor. Min far har altid lavet mad, og vi har måttet være med i køkkenet, alt det vi ville.

- Vi har fået lov til selv at lave mad, hvis vi havde lyst, når vi kom hjem fra skole. Vi skulle bare sige, hvad vi havde brugt op - ellers var der rimelig frit slag til at lege og lave mad selv, så det kom der også en masse klam mad ud af, griner han.

Har været kreativ siden barnsben

Det var ikke kun i hjemmet, at Jesper Søvndal fik lov til at eksperimentere. Han tilskriver en stor del af sin kreativitet fra årerne, i den børnehave han gik i.

- Der fik vi lov til at gøre fuldstændig, som vi havde lyst til, hvis bare det var kreativt og udviklende, og det er virkelig noget, jeg kan huske ligger med i min bagage, fortæller han videre.

Jesper Søvndal har fulgt med i de foregående sæsoner af "Den store bagedyst", men selv om han før havde imponeret selskaber med sine kagekreationer, meldte han sig først til programmet efter at have taget tilløb til det på gode venners opfordring.

- Det var virkelig først, efter at første program var optaget, at jeg tænkte, "okay, jeg er faktisk rigtig god til det her", fortæller Jesper Søvndal og fortsætter:

- Det er et nyt fagområde, så der var en hel masse ting, jeg ikke havde prøvet før og en masse ting, som ikke lykkedes, så blev jeg nødt til at finde ud af, hvordan jeg fik det til at lykkedes, så det blev ikke en fiasko.

Det har kastet endnu flere bageeksperimenter af sig, og det har indtil videre imponeret kagekonkurrencens dommere så meget, at de har tildelt den jyske amatørbager mesterbagertitlen tre gange.

Jesper Søvndal har fået masser af rare tilkendegivelser i forbindelse med "Den store bagedyst". Lige nu arbejder han som grafisk designer på kunstmuseet Trapholt, men meget ligger åbent for ham.

- Mine fremtidsdrømme er egentlig bare at være kreativt skabende og få lov til at udfordre mig selv og mit hoved, siger Jesper Søvndal og uddyber:

- Det kunne sagtens være i kager, mad og medier, men det kan være på alle mulige måder. Jeg vil bare gerne have lov til at bruge mit kreative hoved og mine gode evner til at udvikle ideer.

"Den store bagedyst" sendes på DR1 onsdag aften klokken 20.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

Mere fra forsiden

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.