Astralis håber på et folkeligt gennembrud i Royal Arena

Det danske Counter Strike-hold satser på, at Blast Pro Series kan bane vej for e-sports gennembrud i Danmark.

Det danske Counter Strike-hold satser på, at Blast Pro Series kan bane vej for e-sports gennembrud i Danmark.
Foto: Scanpix/Kevin C. Cox

Blodet kommer til at flyde i Royal Arena. Terrorister vil forsøge at plante og detonere bomber, mens politifolk vil forsøge at stoppe dem.

Bare rolig, det hele foregår i computerspillet Counter Strike, når omkring 10.000 fans lørdag kommer til at fylde arenaen i København til turneringen Blast Pro Series.

Her kæmper seks af verdens bedste hold om en samlet præmiepulje på omkring 1,6 millioner kroner, hvoraf halvdelen går til vinderen.

Endnu flere danskere skal interessere sig for e-sport

Et af de hold er Astralis, som med fem danskere på holdet og adskillige store turneringssejre udgør toppen af dansk e-sport.

Her håber man på, at den store turnering i Royal Arena kan få interessen for professionelt computerspil vækket hos den almene dansker.

- Turneringen skal gerne få alle dem, der ikke er hardcore fans, til at se Counter Strike. Lykkedes vi med det, så er vi nået rigtig langt, siger holdets anfører i spillet, Lukas Rossander.

E-sport er allerede nået langt. Ifølge analysefirmaet Deloitte blev der på verdensplan omsat for mere end en halv milliard dollar inden for sporten i 2016.

I januar 2017 vandt Astralis turneringen Eleague Major i den amerikanske by Atlanta og en præmiesum på 3,5 millioner kroner.

Nicolai Reedtz fra det danske hold tror på et endeligt dansk gennembrud i Royal Arena.

- Jeg tror, at lige så snart der har været et event i Danmark, der har været en succes, så vil det også åbne fleres øjne op for det, siger han.

Astralis’ Andreas Højsleth kan da også mærke, at interessen for e-sport er steget.

- Medierne og den gennemsnitlige dansker ved lige pludselig, hvad e-sport er, og det er sket inden for det seneste år. Hver gang, jeg går uden for døren, bliver jeg genkendt, siger han.

Normalt rejser danskerne i Astralis rundt i det meste af verden for at deltage i både store og små turneringer.

Holdet glæder sig derfor til langt om længe at spille foran et stort dansk publikum.

- Det bliver fedt, og vi har også savnet det. Når vi er til turneringer i USA, Polen og så videre, så spiller vi mod hjemmebanefavoritterne, og der er meget pres på, siger Andreas Højsleth.

Blast Pro Series finder sted lørdag, i Royal Arena i København. Kampene kan ses gratis på hjemmesiden twitch.tv.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

Mere fra forsiden

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.