Anmeldere: Klovn-duo lykkes delvist med 80’er-film om elbil

"Dan Dream" er navnet på en ny film fra Casper Christensen og Frank Hvam. Den får mellem to og fire stjerner.

"Dan Dream" er navnet på en ny film fra Casper Christensen og Frank Hvam. Den får mellem to og fire stjerner.
Filmen ”Dan Dream” er et dansk 80’er-drama, som er lykkedes udmærket, mener flere anmeldere. Foto: Per Arnesen
"Dan Dream" er navnet på en ny film fra Casper Christensen og Frank Hvam. Den får mellem to og fire stjerner.
Gallapremiere på Dan Dream med Casper Christensen og Frank Hvam. Her ankommer hovedpersonerne i en gammel elbil. Foto: Scanpix/Bax Lindhardt

DANMARK: "Klovn"-duoen Casper Christensen og Frank Hvams nyeste film, "Dan Dream", bliver mødt med middelgode anmeldelser, inden den har premiere torsdag.

"Dan Dream" er baseret på den virkelige historie om et dansk erhvervseventyr i 1980’erne, hvor holdet bag verdens første elbil må se deres drøm gå op i røg, da bilen forulykker under en fremvisning for verdenspressen.

I den gode ende af anmelderskalaen ligger BT og Berlingske, der begge giver fire stjerner til den nye film. De roser Hvam og Christensen for at bevæge sig væk fra Klovn-karaktererne.

- Det er en vigtig film for parret, der skal vise, at de kan bevæge sig uden for det meget elskede "Klovn"-univers, og det er også lykkedes i den henseende, at "Dan Dream" bruger karakterer, der stikker meget af fra Klovns velkendte karakterer, skriver Berlingske.

BT erklærer sig enig.

- Casper og Frank er sjove - de skriver sjovt - og viser med "Dan Dream", at de stadig er meget mere end "Klovn", står der i avisens anmeldelse.

Andre er mindre begejstrede

Mere skeptisk er Ekstra Bladet, der giver filmen tre stjerner.

- Man har desværre foretrukket folkekomediens form med stærkt karikerede karakterer primært bundet sammen af halvbagte vittigheder og dårlige jokes, står der i anmeldelsen.

På Politiken mødes filmen også med tre stjerner. Igen bliver der trukket paralleller til "Klovn".

- Denne gang har Frank Hvam og Casper Christensen skrevet et manuskript til sig selv, der rykker dem et stykke væk fra deres henholdsvis kiksede og kyniske "Klovn"-figur og faktisk fordrer, de to kan spille mænd, der påkalder sig sympati, skriver Politiken.

På Information bliver der ikke uddelt stjerner, men filmen får positive ord med på vejen. Blandt andet mener avisen, at filmen hylder "fantaster".

- Ligesom sine hovedpersoner er filmen båret af en urokkelig tro på projektet – og i modsætning til dem lykkes den ganske udmærket med sin joviale hyldest til fantasterne, skriver Information.

Mindst begejstret er Filmmagasinet Ekko, der uddeler to stjerner. Ekko kritiserer filmen for at være grovkornet uden timing.

- Jeg har ikke noget mod en grovkornet farce, som går under bæltestedet på begge sider af skridtet. Men her gøres det med totalt mangel på poetisk timing og uden et tvistet blik i pik-og-patter-humoren.

- Det gælder også alle vittighederne om bøsser, grønlændere og farvede, som gerne leveres af en enarmet Magnus Millang med svenskerhår, står der.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

Mere fra forsiden

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.