Anmeldere: Helmigs nye album er en blandet fornøjelse

Thomas Helmigs nye album har gode øjeblikke, men han lever ikke op til fordums styrke, mener danske anmeldere.

Thomas Helmigs nye album har gode øjeblikke, men han lever ikke op til fordums styrke, mener danske anmeldere.
Thomas Helmig er rusten, men leverer stadig et par danseværdige sange på sit nye album “Takker”, mener danske anmeldere. - Foto: Ritzau Scanpix/Sofie Mathiassen

Torsdag udsendte Thomas Helmig sit 16. album, som han har kaldt "Takker".

Albummet kom uden forvarsel ud på alle streamingtjenester, så aarhusianerens fans fra morgenstunden har kunnet lytte til nye sange som "Billig vin" og "Vi kom med funk".

Thomas Helmigs nye album er dog en blandet fornøjelse og et stykke fra fordums styrke ifølge de danske anmeldere.

Point for charme

Det overraskende album er altså ikke et, som de har stået ude og banket på efter.

Thomas Helmig leverer dog trofast stadig numre, der kan danses til i nattens mørke.

Anmelderne fra Århus Stiftstidende og Ekstra Bladet giver Helmig de hårdeste ord med på vejen.

Især linjen "Jeg bliver nok nødt til at tage mine solbriller på nu, sådan som du skinner" i sangen "Burberry og L’Occitane" bliver revset.

Helmigs charme kan hive det meste hjem, men her går grænsen for de to anmeldere, der kvitterer med to stjerner til albummet.

- "Takker" er på ingen måde en forfærdelig plade. Den er bare ikke særlig god, som Aarhus Stiftstidendes anmelder skriver.

Mere positive er de på Jyllands-Posten og Politiken, hvor albummet får fire stjerner fra begge.

- Det nye album forekommer som to dynamiske danseskridt frem og to tilbage for den gamle popcharmør, skriver Jyllands-Posten, der mener, at albummet er et godt udgangspunkt for, at Helmig kan "fortsætte sit triumftog ved kommende koncerter landet rundt."

Politiken kalder albummet for en "omgang funky dad-pop", hvor "ingen følelse er for banal, så længe popmelodien kan slå med halen".

Gennemgående for anmeldelserne er en enighed om, at årene er ved at indhente Thomas Helmig, hvilket især kan høres på hans stemme, der er ved at være rusten.

Det er Thomas Helmigs første album siden "KH Helmig", der blev udgivet for knap fem år.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

Mere fra forsiden

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.