Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik Administrér samtykke

Forfatter Gretelise Holm vinder prisen for årets krimi

Den 73-årige forfatter modtager den prestigefyldte Harald Mogensen-pris for sin roman "Dødfunden".

Den 73-årige forfatter modtager den prestigefyldte Harald Mogensen-pris for sin roman "Dødfunden".
Forfatter Gretelise Holm er oprindeligt uddannet journalist og har tidligere arbejdet for Børsen, Berlingske og Politiken.

KØBENHAVN: Når prisen for årets bedste spændingsroman skal overrækkes på Krimimessen i Horsens til marts, bliver det forfatter Gretelise Holm, der kan gå på scenen som vinder.

Hun er nemlig årets modtager af den såkaldte Harald Mogensen-pris, som uddeles af Det Danske Kriminalakademi.

Det oplyser forlaget HarperCollins i en pressemeddelelse.

Gretelise Holm modtager prisen for sin roman "Dødfunden" fra 2019, som handler om antropologen Ellinor Green, der som 62-årig findes død i sit hjem, uden at dødsårsagen umiddelbart kan fastslås.

Og prisen betyder meget for den 73-årige forfatter.

- Jeg blev da utrolig glad, for det er virkelig en stor udmærkelse, siger Gretelise Holm, der som det første ringede til sine børn efter at have fået beskeden.

- De skal da vide, at deres mor kan endnu, udtaler hun i pressemeddelelsen.

Som vinder af Harald Mogensen-prisen skal Gretelise Holm repræsentere Danmark i kampen om den skandinaviske krimis fornemste pris, Glasnøglen, som danske Jussi Adler-Olsen, norske Jo Nesbø og svenske Stieg Larsson tidligere har vundet.

Gretelise Holm er forfatter til knap 40 bøger og har foruden "Dødfunden" senest udgivet antologien "På tryk - Gennem et halvt århundrede" med udvalgte artikler, essays og noveller.

Hun vil få overrakt Harald Mogensen-pris på Krimimessen i Horsens, som afholdes den 28.-29. marts.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.