Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik Administrér samtykke

Forbrugertilliden falder en smule i november

Tilliden blandt de danske forbrugere ligger fortsat lavere end gennemsnittet for de seneste seks måneder.

Tilliden blandt de danske forbrugere ligger fortsat lavere end gennemsnittet for de seneste seks måneder.
Forbrugertilliden blandt danskerne er faldet en smule fra oktober til november. (Arkivfoto) Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Fra oktober til november har der været et lille fald i den danske forbrugertillid.

I november lå forbrugertilliden således på 1,4 mod 1,7 i oktober, viser tal fra Danmarks Statistik.

Forbrugertilliden belyser befolkningens syn på dens nuværende og fremtidige økonomiske situation.

Derfor er det bekymrende, at forbrugertilliden er faldet i november, da en tiltagende krisefrygt hos forbrugerne normalt dæmper både privatforbruget og investeringerne, bemærker cheføkonom Tore Stramer fra Dansk Erhverv.

- Den stigende krisefrygt hos forbrugerne kan altså hive fart ud af dansk økonomi på et tidspunkt, hvor den globale afmatning i forvejen udfordrer dele af eksporten, siger han i en skriftlig kommentar.

Forbrugertilliden ligger fortsat en del lavere end gennemsnittet for de seneste seks måneder, som er 3,7.

Ifølge Anders Christian Overvad, økonom hos Arbejdernes Landsbank, er det frygten for en nedgang i dansk økonomi, der sætter sit præg i forbrugertilliden.

Det sker på trods af gode privatøkonomiske forhold, idet der aldrig har været flere i beskæftigelse, end der er i dag, og danskerne samtidig oplever at have flere penge mellem hænderne.

- Global uro fylder meget i mediebilledet, og selv om det ikke har skubbet dansk økonomi ud af kurs, så har det store fokus og italesættelse af handelskrig, brexit og frygt for økonomiens fremtid alligevel sat sine spor.

- De globale risici har da bestemt også potentialet til at stikke en kæp i hjulet på dansk økonomi - og derved gøre forbrugerne i endnu dårligere humør, siger Anders Christian Overvad i en skriftlig kommentar.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.