Uklarhed om nye ejerafgifter

De enkelte bilimportører har forskellige måder at oplyse om de grønne ejerafgifter

De enkelte bilimportører har forskellige måder at oplyse om de grønne ejerafgifter
VW Golf med en 1,4 liters TSI-motor på 125 hk, der kører 19,1 km/l, er opgivet til en halvårlig ejerafgift på 840 kr. hos VW, som angiver den efter nye takster. Det er mindst korrekt, men mest retvisende i længden. Foto: VW
De enkelte bilimportører har forskellige måder at oplyse om de grønne ejerafgifter
Opel Astra med en 1,4 liters Turbo Ecotec-motor på 150 hk, der klarer 19,6 km/l er opgivet til en halvårlig grøn ejerafgift på 600 kr. efter de nuværende takster.Foto: Christian Schacht

BILER: Mens de nye bilafgifter trak store overskrifter gennem efteråret, har der været mere stille omkring de grønne ejer-afgifter, som stiger for biler, der er indregistreret fra og med 3. oktober, mens biler, der har fået nummerplader på før, beholder de nuværende.

Imidlertid slår prisstigningen først igennem fra juli 2018, så det er først fra dette tidspunkt, at de nye grønne ejerafgifter træder i kraft for biler, der er registreret fra og med 3. oktober.

Imidlertid fremstår afgifterne forskelligt i prislisterne fra de enkelte bilimportører. Således angiver Opel de nuværende takster, mens Volkswagen bruger de nye, der gælder fra juli 2018.

Det betyder, at en Opel Astra 1,4 Turbo Ecotec med 150 hk, der klarer 19,6 km/l er opgivet til en halvårlig grøn ejerafgift på 600 kr., mens en VW Golf 1,4 Trendline TSI med 125 hk, der kører 19,1 km/l, er opgivet til en halvårlig ejerafgift på 840 kr. Selv om begge biler ligger i samme kategori i intervallet 18,2 km/l til 19,9 km/l.

Der sker en yderligere stigning i det nye år

Det kan være tal, som betyder noget, når bilkøbet skal foretages og modeller sammenlignes. Oven i hatten og for at gøre det ekstra kompliceret er der så en ekstra stigning per 1. januar 2018 på fem procent, som er en udløber af skattereformen fra 2012, så de to tal reelt hedder 630 kr. og 882 kr. per halvår.

Grønne ejerafgifter
Som led i aftalen om de nye afgifter stiger de grønne ejerafgifter for nye biler indregistreret fra og med 3. oktober 2017.
Biler, der er indregistreret før, er omfattet af de nuværende afgifter. Prisstigningen træder dog først i kraft til juli 2018.
Per 1. januar 2018 stiger begge afgifter dog under alle omstændigheder med fem procent.
De grønne ejerafgifter opkræves halvårligt.
Eksempel for benzinbiler, der har en brændstoføkonomi på 18,2 km/l til 19,9 km/l.
Nuværende grøn ejerafgift halvårligt: 600 kr.
Per 1. januar 2018: 630 kr. halvårligt.
Per 1. juli 2018: 882 kr. (reguleres per 1. januar fra 840 kr. til 882 kr.)

Men hvad er mest korrekt at opgive? Allan Skytte Christensen, som er jurist hos FDM har et svar.

- Som udgangspunkt skal man tage afsæt i de nuværende afgifter. Altså dem som gælder i dag, men det vil være god stil at gøre opmærksom på, at det fra 1. juli 2018 bliver dyrere at eje bilen, fordi afgifterne stiger, siger Allan Skytte Christensen.

Umiddelbart er det altså Opel, som gør det mest korrekt. På den anden side kan FDM’s jurister heller ikke sige, at det er forkert, når man som VW oplyser den høje takst gældende fra juli 2018. Det bliver nemlig dem, man skal regne med i sine budgetter fremadrettet og derfor giver et bedre billede.

Hvad tænker du...?

Mere fra forsiden

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.