Scor kassen ved at flytte i din egen kommune

Selv i de dyrere kommuner kan der spares en formue, hvis man køber hus et lille stykke fra de dyreste områder.

Selv i de dyrere kommuner kan der spares en formue, hvis man køber hus et lille stykke fra de dyreste områder.
Folk sÃtter sig hÃrdt ved huskÃb Foto: /ritzau/Rasmus Baaner

I 18 kommuner er forskellen mellem det billigste og dyreste sogn på over 200 procent. Nogle steder meget mere. Det viser en opgørelse fra boligsiden.dk, der laver statistik over ejendomsmarkedet i Danmark ud fra oplysninger fra boligadvokater og ejendomsmæglere.

I kommuner som Aarhus og Frederikshavn kan der spares over 450 procent på huskøbet inden for samme kommunegrænse.

Så spiller økonomien den afgørende rolle ved huskøbet, kan der hives mange penge hjem ved at slå sig ned i den billigste del af den udvalgte kommune.

- Med lidt geografisk fleksibilitet kan man i relativt mange kommuner købe et hus markant billigere uden at gå glip af de fordele, som favoritkommunen tilbyder, siger kommunikationsdirektør Birgit Daetz fra boligsiden.dk.

- De ekstra penge kan man så bruge på for eksempel en ekstra bil.

Den største lokale forskel er der i Aarhus Kommune med 469 procent. I den attraktive midtby i Sankt Pauls Sogn er prisen for en enkelt kvadratmeter hus på 48.250 kroner.

Men bare 17 kilometer syd for i kommunens billigste sogn, Astrup, er den gennemsnitlige kvadratmeterpris på blot 8486 kroner.

Der er også penge at spare i de mindre kommuner

- Som huskøber kan den store økonomiske gevinst ved at slå sig ned der, men stadig i samme kommune, give markant mere luft i økonomien, uden at man stadig behøver at pendle ret langt, siger Birgit Daetz.

De store lokale prisforskelle ses ikke kun i de større byer, men også på Langeland, på Bornholm og i Sønderborg.

Men ifølge direktør Curt Liliegreen fra Boligøkonomisk Videnscenter drives huskøberne oftest af noget helt andet end udsigt til lav husleje.

- Stadigt flere mennesker vil bo bynært. Desuden lever vi i et singlesamfund, der efterspørger mindre boliger i byen frem for store, billige huse på landet. Flere ældre og færre børnefamilier vil i de kommende år kun øge den tendens, siger han.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

Mere fra forsiden

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.