Pas på den brugte bil - den kan blive dyr

Få undersøgt en bil for fejl, inden du skriver under - så forhandleren kan udbedre inden leveringen

Få undersøgt en bil for fejl, inden du skriver under - så forhandleren kan udbedre inden leveringen
FDM finder fejl, der i snit koster omkring 2500 kroner, på de brugte VW Golf, der kommer gennem koncernens brugtbiltest. Arkivfoto

BILKØB: Hvis man er ude at shoppe brugt bil i den lokkende forårssol, så gælder det om at holde tungen lige i munden. Moderne biler er nemlig dyre at reparere, og får man købt sig en brugt model med indbyggede fejl og mangler, der skal laves med det samme, så kan det blive en dyr fornøjelse.

Du kan slippe for efterregningen

FDM har taget pulsen på fem populære brugtbiler, der har været gennem koncernens brugtbiltest i store mængder, og det tegner et billede af, at der følger en værkstedsregning på omkring 3000 kroner med i halen på en brugt bil. Og det er en regning, man bør sikre sig, at man ikke selv kommer til at hænge på, siger FDM, der anbefaler, at man får forhandleren til at udbedre de fejl og mangler, der er ved bilen, inden den bliver leveret.

Så dyre er fejlene:
VW Golf: 2.477 kr.
Skoda Fabia: 2.620 kr.
Toyota Avensis: 2.620 kr.
Ford Focus: 3.498 kr.
Ford Mondeo: 4.089 kr./7.273 kr.*
*Pris på Ford værksted

- Ligesom man ikke køber et hus uden at få lavet en tilstandsrapport, viser vores undersøgelse, hvorfor det samme bør gælde ved køb af brugt bil. For selvom biler i dag er blevet bedre og har færre fejl, er de også blevet dyrere at reparere. Derfor bør man altid få bilen gennemgået hos FDM eller en anden fagmand, så man sikrer sig en uvildig vurdering af bilens stand, siger Lone Otto, der er leder af FDMs tekniske rådgivning.

FDM understreger, at de 3000 kroner er i den lave ende, fordi der er nogle fejl, man ikke har kunne undersøge nærmere; hvis der for eksempel er tegn på oliespild fra bilen eller fejlkoder fra bilens computer. Symptomer på fejl, der kan dække over alt fra en pakning, der skal skiftes, til reparationer til 10.000 kroner eller mere. Desuden har man beregnet prisen for at få repareret bilerne ud fra værkstedspriser i den lave ende - går man til et mærkeværksted, kan regningen hurtigt ende med at blive næsten dobbelt så stor.

De fem undersøgte bilmodeller havde 5,5 fejl i gennemsnit, mens FDM finder 6,2 fejl i snit på alle brugte biler. Omkring 2000 testede biler indgår i undersøgelsen.

Hvad tænker du...?

Mere fra forsiden

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.