Drop rejsekortet og spar 9.000 kroner årligt

Pendlere kan med fordel bruge et firezoners periodekort i stedet for et rejsekort.

Pendlere kan med fordel bruge et firezoners periodekort i stedet for et rejsekort.
Foto: Dennis Lehmann/Scanpix (arkiv).


Hører du til dem, der tjekker ind og ud med dit rejsekort, når du tager på arbejde eller til studiet morgen efter morgen og igen, når du skal hjem?Så kan der være endog meget store besparelser at hente ved at skifte det blå rejsekort ud med et periodekort: godt og vel 9.000 kroner, viser en undersøgelse fra prissammenligningstjenesten Samlino.dk, som metroxpress omtaler mandag.Hvis du bruger den offentlige transport i hovedstadsområdet dagligt til og fra arbejde i myldretiden og derudover benytter offentlig transport fire gange om ugen uden for myldretiden, løber det op i 16.971 kroner om året med rejsekortet, hvis du hver gang rejser fire zoner.Et firezoners periodekort koster til sammenligning kun 7.860 kroner om året.Mens man i de fleste landsdele automatisk optjener rabatter, jo mere man bruger rejsekortet, er det ikke tilfældet i hovedstadsområdet og i det sønderjyske.Merprisen for at bruge rejsekortet som pendler i hovedstadsområdet kommer bag på formand for Pendlerklub Hedehusene Anne Storm:- Det synes jeg faktisk ikke er i orden. Der er folk i vores omgangskreds, som først for nylig har fundet ud af, at de betaler alt for meget med rejsekortet. Det vil jeg informere vores medlemmer om, siger hun til metroxpress.Det har ikke været muligt at få en kommentar fra hovedstadens trafikselskab Movia, men på rejsekort.dk fremgår det, at: ‘Er du pendler eller pensionist, og rejser du inden for hovedstadsområdet, er det næppe nogen fordel for dig at skifte til rejsekort – endnu’.Kilde: metroxpress.

Hvad tænker du...?

Mere fra forsiden

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.