Antallet af handler på boligmarkedet stiger kraftigt

Det bliver sat markant flere underskrifter på købsaftaler på boligmarkedet end for et år siden, viser tal.

Det bliver sat markant flere underskrifter på købsaftaler på boligmarkedet end for et år siden, viser tal.
Foto: Colourbox

Ikke bare stiger priserne fortsat på boligmarkeder, der bliver også købt og solgt markant flere boliger. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

I perioden juni til og med august blev der handlet 13.620 enfamiliehuse og 5255 ejerlejligheder. Det var en stigning på henholdsvis 18,5 og 3,4 procent i forhold til samme periode sidste år.

- Dermed er antallet af handler på det højeste niveau siden sommeren 2007, hvor det danske marked for huse fortsat var brandvarmt.

- Aktiviteten har været stort set uændret på ejerlejlighedsmarkedet det seneste år, men ramte allerede sidste år et højt niveau, skriver cheføkonom hos Arbejdernes Landsbank Signe Roed-Frederiksen i en kommentar til tallene.

Den store aktivitet smitter også af på priserne. I perioden juni til og med august steg priserne på ejerlejligheder med 1,2 procent og for huse med 0,3 procent ifølge Danmarks Statistik.

- I de sidste fire år er priserne på ejerlejligheder steget mere end dobbelt så meget som på enfamiliehuse.

- I forhold til august 2013 er priserne på ejerlejligheder steget knap 40 procent, mens enfamiliehuse er steget knap 20 procent, skriver Danmarks Statistik.

Boligejere får muligvis flere penge mellem hænderne

Diskussioner om bobler og for høj gældsætning til side, så er de stigende priser godt nyt for dansk økonomi.

- Det giver nemlig de danske boligejere flere penge mellem hænderne og fungerer derfor som en kærkommen hjælpende hånd til det danske privatforbrug.

- Vi forventer det er en udvikling, der vil fortsætte ind i 2018. Simpelthen fordi opsvinget i dansk økonomi ser ud til at fortsætte samtidig med, at de danske boligrenter sandsynligvis kun vil stige i meget begrænset omfang i de kommende måneder, skriver makroøkonom hos Sydbank Søren V. Kristensen i en kommentar.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

Mere fra forsiden

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.