Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik Administrér samtykke

FN vil anvende droner i kamp mod græshopper

Gigantiske og glubske græshoppesværme er blevet et stadigt større problem på grund klimaforandringer.

Gigantiske og glubske græshoppesværme er blevet et stadigt større problem på grund klimaforandringer.
Græshoppesværm i Samburu i Kenya i sidste måned. FN begynder nu at teste om droner med særligt teknisk udstyr kan sættes ind mod store sværme af græshopper i Østafrika.

NAIROBI: FN vil begynde at teste om droner med særligt teknisk udstyr kan sættes ind mod store sværme af græshopper i Østafrika.

Det er planen at anvende dronerne til at sprøjte insektgift ud over de områder, hvor hundredvis af millioner af ørkengræshopper fortærer alle afgrøder i blandt andet Etiopien, Somalia og Kenya.

- Ingen har forsøgt at bruge droner som våben mod græshopper tidligere, siger Keith Cressman, fra FAO til Reuters.

Græshoppeplagen, som også berører Uganda, Eritrea og Djibouti, betegnes som de værste i et kvart århundrede.

Myndighederne i de ramte områder har allerede sat fly ind for at få sprøjtet gift ud over insekterne, men omfanget af plagerne er for omfattende. En ørkegræshoppe kan flytte sig op til 150 kilometer på en dag.

På en dag kan en sværm, som kan være over 50 kilometer lang, fortære det samme som 35.000 personer.

De gigantiske og glubske græshoppesværme truer med at gøre store indhug i afgrøderne i en region, hvor 25 millioner mennesker i forvejen mangler fødevarer efter år med skiftevis tørke og oversvømmelser.

Invasioner af græshopper lægger fra tid til anden store landområder øde i Afrika. Men klimaforandringer menes at skabe særlig gode yngleforhold, hvilket har forværret problemerne.

Eksperter i FN's landbrugsorganisation, FAO, tester nu nye prototyper af droner, som kan spore og bekæmpe græshopperne.

Klimaforskere siger, at den globale opvarmning kan være årsag til græshoppeplager i både Afrika og i dele af Iran, Pakistan og Indien.

Opvarmning af oceanerne har ført til flere orkaner i Det Indiske Ocean.

Det har medført voldsomme regnskyl ved Den Arabiske Halvø, og det har skabt ideelle yngleforhold for ørkengræshopper i ørknerne i Oman, Yemen og Saudi-Arabien.

/ritzau/Reuters

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.