Stor prisforskel: Sådan sparer du penge hos dyrlægen

Hvis du på forhånd undersøger priser og behandling hos dine nærmeste dyrlæger, er det mange penge at spare, viser en gennemgang.

Hvis du på forhånd undersøger priser og behandling hos dine nærmeste dyrlæger, er det mange penge at spare, viser en gennemgang.
Med en søgning på nettet eller et telefonopkald er det mange penge at spare hos dyrlægen. Foto: Colourbox (arkiv).
DYR: En tur til dyrlægen kan nemt blive en bekostelig affære.
Men der er penge at spare, hvis du blot bruger lidt tid på at finde den rigtige dyrlæge.Det skriver Forbrugerrådet Tænk.SE OGSÅ: Hundehøjt humør: 19 hunde der får smilet fremBehandlinger hos dyrlægen kan svinge med flere 100 % i pris, viser gennemgangen fra medlemsbladet Forbrugerrådet Tænk.Eksempelvis kan en kastration koste alt fra 500 kroner til over 2000 kroner.Årsagen til prisforskellen kan være udtryk for varierende kvalitet i behandling, omkostninger og omfang af arbejde fra dyrlægens side.SE OGSÅ: LOL: 35 søde dyr - der ikke vil flytte sig ud af stedetMen prisforskellen kan også være udtryk for mangel på konkurrence på markedet for dyrlæger.Af samme grund kan du med fordel undersøge priserne blandt dyrlægerne. Imidlertid er dyrlægernes hjemmesider ikke altid nok.Over halvdelen af siderne viser ikke priserne, ifølge Forbrugerrådet Tænk, der opfordrer til, at du sammenholder oplyst pris med f.eks. følgende parametre:SE OGSÅ: Overraskende advarsel fra dyrlæge: Kast ikke pinde til din hund◦ Er dyrlægen med i en vagtordning?

◦ Er der mulighed for indlæggelse?

◦ Hvilke behandlingsmuligheder tilbyder dyrlægen?

Dyrlæger har pligt til at informereDu behøver ikke at holde dig tilbage i forsøget på at undersøge priserne.Dyrlægerne har således pligt til at oplyse om bl.a. pris og behandling.SE OGSÅ: Guide: Sådan lærer du at snakke med din katDu kan eksempelvis ringe eller skrive en mail til dyrlægen med følgende spørgsmål:◦ Hvordan foregår behandlingen?

◦ Er der alternativer til den valgte behandling?

◦ Hvordan er prognosen/virkningen af behandlingen?

◦ Er der udgifter til medicin?Hos Den Danske Dyrlægeforening kan du finde frem til din nærmeste dyrlæge.Prisgennemgangen fra Forbrugerrådet Tænk er foretaget på baggrund af tal fra prisportalen myvet.dk fra januar.Kilde: taenk.dk

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.