Overraskende advarsel fra dyrlæge: Kast ikke pinde til din hund

Din hund risikerer alvorlige skader, hvis du kaster med pinde og kæppe fundet i naturen, lyder advarslen fra førende dyrlæger i Storbritannien.

Din hund risikerer alvorlige skader, hvis du kaster med pinde og kæppe fundet i naturen, lyder advarslen fra førende dyrlæger i Storbritannien.
Kast ikke med pind med din hund, advarer britiske dyrlæger. Foto: Colourbox (arkiv).
DYR: De fleste hundeejere har formentlig kastet med pind med deres bedste firbenede ven.
Men det kan være en dårlig ide, advarer førende dyrlæger i Storbritannien, skriver The Guardian.Hundene risikerer nemlig, at træsplinterne sætter sig fast.SE OGSÅ: LOL: 35 søde dyr - der ikke vil flytte sig ud af stedet- Selv når det første sår er blevet behandlet, sætter træsplinter sig ofte fast, og det kræver yderligere operationer, siger Grace Webster, præsident for den britiske dyrelægeforening i Skotland, til The Guardian.Som et alternativ lyder forslaget fra Grace Webster, at man kaster med fresbee, reb eller en bold.Han fortæller videre, at den britiske dyrlægeforening i Skotland har kendskab til ”... meget alvorlige, potentielt livstruende skader forvoldt ved at kaste med pind”.SE OGSÅ: 19 hunde som TROR de har gemt sig godtDertil kommer, at træpindene ofte er beskidte og dermed efterlader uønskede bakterier i hundens mund.

Kæben svulmede opDen britiske netavis Mirror har talt med hundeejeren Catherine Pryde, der fik sig en chokerende oplevelse, da hendes hund kom galt afsted i forsøget på at gribe en pind.Hendes hund Maya begyndte at humpe og ville ikke længere hverken spise eller drikke.Hos dyrlægen blev det klart, at hundens kæbe var svulmet op.SE OGSÅ: Kan du holde smilet tilbage? 29 dyr der er alt for søde- Vi tog hende med til dyrlægen, hvor hun blev bedøvet og fik trukket den her lange splint op af hendes hals, fortæller Catherine Pryde ifølge Mirror.I dag har hunden Maya det godt, men hendes ejer Catherine Pryde opfordrer til, at hundeejere anskaffer sig godkendt legetøj i stedet for at finde en pind, når der skal leges i naturen.

Hvad tænker du...?

Mere fra forsiden

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.