Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik Administrér samtykke

Coronavirusset kræver på et døgn yderligere 94 liv i Hubei

I alt er 1068 mennesker døde af virusset i Hubei-provinsen. Det bringer det samlede dødstal i Kina op på 1113.

I alt er 1068 mennesker døde af virusset i Hubei-provinsen. Det bringer det samlede dødstal i Kina op på 1113.
Gaderne i den kinesiske millionby Wuhan ligger stort set øde som følge af udbruddet af coronavirus.

BEIJING: Det smitsomme coronavirus har siden midten af december kostet 1113 mennesker livet i Kina.

Det oplyser de kinesiske sundhedsmyndigheder i den daglige opdatering onsdag morgen lokal tid.

Dødstallet stiger, efter at der i den værst ramte Hubei-provins er bekræftet 94 nye dødsfald det seneste døgn. Dermed er i alt 1068 mennesker døde af virusset i provinsen.

Samtidig er der i provinsen registreret 1638 nye smittetilfælde i løbet af tirsdag.

Det bringer det samlede antal smittede i den centrale provins op på 33.366 personer.

Allerede søndag oversteg det samlede antal virusdødsfald på tværs af Kina det antal menneskeliv, som virusset sars tog i 2002 og 2003. Dengang mistede 774 mennesker livet til sars i Kina.

En opgørelse fra John Hopkins University i Baltimore, USA, viser natten til onsdag dansk tid, at 45.131 mennesker er smittet med coronavirus på verdensplan.

Langt de fleste af disse tilfælde er registreret i fastlands-Kina.

Coronavirusset er foruden Kina registreret i 27 andre lande. Det gælder blandt andet Thailand, Japan, Australien, Tyskland, USA, Frankrig, Canada, Italien, Spanien og Sverige.

Coronavirusset brød ud i storbyen Wuhan i midten af december. Det har siden fået det officielle navn Covid-19 af Verdenssundhedsorganisationen (WHO).

Netop WHO holdt tirsdag en international konference om virusset. Her sagde generalsekretær Tedros Adhanom Ghebreyesus, at der er en "realistisk chance" for at få stoppet udbruddet.

- Vi er ikke forsvarsløse, konstaterede han på et pressemøde.

Samtidig fortalte generalsekretæren, at en vaccine mod coronavirusset kan være klar om 18 måneder.

/ritzau/AFP

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.