Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik Administrér samtykke

Brandfarlige biler tilbagekaldes i Danmark og Sverige

På grund af produktionsfejl er biler i Sverige blevet tilbagekaldt. BMW tilbagekalder 300 biler i Danmark.

På grund af produktionsfejl er biler i Sverige blevet tilbagekaldt. BMW tilbagekalder 300 biler i Danmark.
BMW i Danmark tilbagekalder cirka 300 biler, fordi en fejl på en ventil kan føre til, at bilerne kan bryde i brand. (Arkivfoto) Foto: Lucy Nicholson/Reuters

Bilproducenten BMW tilbagekalder cirka 300 biler solgt i Danmark.

Det oplyser Mette Lolholm, der er pressechef i BMW Danmark.

- Tilbagekaldelsen sker som følge af en produktionsfejl, og der er tale om en udvidelse af en tidligere tilbagekaldelse af brandfarlige biler, skriver hun i en sms til Ritzau.

Det drejer sig om biler med firecylindrede dieselmotorer i flere forskellige modeller.

En fejl på en ventil kan i værste tilfælde få bilen til at gå i brand, og den skal derfor skiftes. De danske ejere er blevet underrettet i et brev.

I Sverige er flere tusinde biler fra BMW og Volvo blevet tilbagekaldt, fordi der var risiko for, at der kunne udbryde brand i bilerne - også på grund af en forkert ventil.

Det skriver det svenske nyhedsbureau TT.

De berørte svenske biler er ifølge Aftonbladet fra 2014 til 2019 og med firecylindrede dieselmotorer.

Det er blandt andet Volvo-modeller som V40, V60, V70, S80, XC60 og XC90. Hvilke BMW-modeller, der er tale om, er dog ikke klart.

I august 2018 tilbagekaldte BMW i alt 324.000 dieselbiler på verdensplan på grund af en række tilfælde, hvor der var udbrudt brand i bilerne.

BMW tilbagekaldte 35.000 biler i Sverige i 2018, og Volvo fulgte efter i sommer, hvor 86.000 biler blev tilbagekaldt.

3290 danske BMW-biler blev dengang berørt.

Volvo Danmark oplyser til Ritzau, at man i næste uge forventer at få besked fra Volvos hovedkontor om antallet af berørte biler på det danske marked.

De pågældende bilejere vil modtage besked via Skat, hvis deres biler skal indkaldes til service.

/ritzau/

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.