Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik Administrér samtykke

11 amerikanske soldater fik hjernerystelse i iransk angreb

Adskillige soldater er blevet behandlet for hjernerystelse efter et angreb på en base i Irak 8. januar.

Adskillige soldater er blevet behandlet for hjernerystelse efter et angreb på en base i Irak 8. januar.
Dette satelitbillede fra den 8. januar viser materielle skader på Al-Asad-luftbasen i det vestlige Irak efter et iransk missilangreb.

WASHINGTON D.C.: 11 amerikanske soldater er blevet behandlet for tegn på hjernerystelse efter et iransk missilangreb på en irakisk militærbase 8. januar.

Det oplyser det amerikanske militær torsdag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Først lød meldingen ellers, at ingen soldater var kommet til skade.

- Mens ingen amerikanske soldater blev dræbt i det iranske angreb 8. januar på Al-Asad-luftbasen, så er adskillige blevet behandlet for symptomer på hjernerystelse fra eksplosionen, udtaler kaptajn Bill Urban, der er talsmand for militæret, i en erklæring.

Han tilføjer, at nogle soldater som en sikkerhedsforanstaltning er blevet flyttet til amerikanske faciliteter i Tyskland eller Kuwait for "opfølgende undersøgelser".

Oberstløjtnant Tim Garland fra USA var til stede på basen under angrebet. I et interview med AFP tirsdag berettede han om sin oplevelse.

I interviewet beskriver han eksplosionerne fra angrebet som de "højeste og mest kraftfulde lyde", han nogensinde har hørt.

Han fortæller videre, at eksplosioner under angrebet blæste to soldater i vagttårne omkuld. De fik hjernerystelser som følge af hændelsen.

- Det var et mirakel, at de overlevede, siger Garland til AFP.

Inden angrebet var der blandt andet udstationeret 133 danske soldater på Al-Asad-luftbasen i det vestlige Irak.

Cirka 100 af dem er efterfølgende blevet fløjet til Kuwait af sikkerhedshensyn.

De resterende cirka 30 soldater bliver tilbage på Al-Asad-luftbasen, som de blandt andet har til opgave at bevogte.

Ingen danskere kom til skade i angrebet på basen.

Ifølge Forsvarskommandoen var alle danske soldater på Al-Asad-basen bedst muligt beskyttet under missilangrebet.

- Efter missilangrebet havde vi soldater, der kortvarigt forstærkede det amerikanske nærforsvar med henblik på at imødegå et eventuelt opfølgende angreb på basen på landjorden. Dette skete dog ikke, skriver Forsvarskommandoen i en e-mail til Ritzau.

I Danmark har et nyt hold soldater igennem noget tid forberedt sig på at skulle til Irak. Holdet står til at skulle afløse et andet hold fra februar.

Danmark har siden 2014 deltaget i den internationale koalition, der bekæmper den militante gruppe Islamisk Stat (IS) i Irak og Syrien.

Det iranske angreb på Al-Asad-luftbasen var hævn for, at USA forinden havde dræbt den magtfulde iranske general Qassem Soleimani i et droneangreb i Bagdad.

USA har 1500 soldater udstationeret i Iraks Anbar-ørken.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.