Fastelavnsboller med marcipan - eller cremefyld

Gammeldags fastelavnsboller gemmer det gode fyld indeni som her, hvor den står på marcipan eller creme.

Gammeldags fastelavnsboller gemmer det gode fyld indeni som her, hvor den står på marcipan eller creme.
Ingredienser
(ca. 20 stk.)50 g gær
30 g sukker
1 ¼ dl mælk
350 g smør, smeltet
2 æg
1 spsk kardemomme
500 g mel, hvedemelFyld 1:
100 g marcipan
100 g sukker
100 g smør
50 g chokolade, hakket
1 tsk saltFyld 2: 
1 æg
3 spsk sukker
1 spsk maizena
2 dl mælk
1 vanillestang, kornene fraGlasur:
350 g flormelis
½ dl vand
Evt. 3 spsk kakao

Fastelavnsboller med marcipan - eller cremefyld

Sådan gør du

Opløs gær i mælken. Tilsæt sukker, og rør langsomt det håndlune smør i. Tilsæt æg, kardemomme og mel, og ælt dejen glat og smidig. Stil den til hævning i 30 min.
Fyld 1: Rør alle ingredienser sammen.
Fyld 2: Pisk alle ingredienser sammen i en gryde. Varm cremen op til kogepunktet under konstant omrøring. Kog cremen igennem i ca. 1 min.
Samling: Rul dejen ud med en kagerulle til en stor firkant med en tykkelse på ca. ½ cm. Skær dejen ud i kvadrater på ca. 10 cm i diameter. Læg en klump fyld - enten fyld 1 eller 2 - på hvert stykke dej. Luk enderne ind mod midten, og saml dejen. Læg bollerne på en bageplade med enderne nedad. Pensl med lidt mælk, og bag dem ved 225 grader i 8-10 min.
Glasur: Rør alle ingredienser sammen, og kom lidt glasur oven på hver bolle.

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.