Citronstegt lammekølle

Marsklam er en specialitet, og man skal ikke gøre meget andet ved det end at stege det fint. Her er en kølle mildt krydret med citron, friske laurbærblade og lidt rosmarin. Opskriften er lavet til MAD&venner af kok og madskribent Katrine Klinken.

Marsklam er en specialitet, og man skal ikke gøre meget andet ved det end at stege det fint. Her er en kølle mildt krydret med citron, friske laurbærblade og lidt rosmarin. Opskriften er lavet til MAD&venner af kok og madskribent Katrine Klinken.
Ingredienser
Til

8 personer1 stor, god lammekølle
½ dl god ekstra jomfruolivenolie
1 ½ spsk groft salt
Friskkværnet sort peber
2-3 stilke friske laurbærblade på kvist eller tørrede
2 kviste frisk rosmarin
2 citroner, økologiske, skåret i skiver

Tilbehør:


Kun fantasien sætter grænser. Det kunne være salater, kogte eller marinerede grøntsager, brød, kartofler eller fx kornsalater.

Citronstegt lammekølle

Sådan gør du

Citronstegt lammekølle: Gnid den lækre lammekølle med olie, og krydr godt med salt og peber. Læg den i et ovnfast fad på en bund af stilke af laurbærblade og rosmarin og citronskiver. Hæld lidt vand i fadet, og sæt det i ovnen ved 225 grader. Brun kødet ca. 20 min., og skru derefter ovnen ned til 150 grader. Steg lammekøllen rosa eller svagt rosa efter smag. Brug et stegetermometer, og steg, til temperaturen er omkring 62-65 grader i midten af stegen. Skal den være gennemstegt, steges til 70 grader. Lad lammekøllen hvile i ca. 20 min., før den skæres i skiver. Skær ca. 3 mm tykke skiver af køllen på langs og parallelt med benet, og skær skiver ind til benet. Skær derefter resten af kødet fra benet, og skær det i skiver på tværs af kødfibrene.
Server med tilbehør efter eget valg.

 

Hvis du vil have flere input til det store påskebord kan du finde dem i MAD&venner nummer 124. Prøv vores Online eller Premium abonnement nu og få adgang til netop nr 124 plus alle de andre magasiner der ligger i det store madunivers herFørste måned er gratis!

Hvad tænker du...?

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.